TEŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Sve službe angažovane, sanacija se vrši po prioritetima (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

TEŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Sve službe angažovane, sanacija se vrši po prioritetima (FOTO)

Srbija -

U svim opštinama Rasinskog okruga proglašena je vanredna situacija zbog svakodnevnih obilnih kiša i poplavaa, a na brojnim mestima pojavila su se klizišta i velika oštećenja na putevima i građevinskim objektima.

Gradski štab za vanredne situacije grada Kruševca razmatrao je jutros stanje, nastalo pravim potopom i poplavama i predložio uvođenje vanredne situacije u Kruševcu, što je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović odmah i učinio.

Rainski okrug, Kruševac, poplave
foto: Kurir/Ž.M.

Konstatovano je da su svi državni putevi prohodni, ali da je više putnih pravaca na teritoriji grada Kruševca oštećeno (Kobilje, Slatina, Majdevo, Grabak, Krvavica, Šašilovac i drugi). Sanacija se vrši po prioritetima, a kritične tačke: Koševi, Trebotin, Žabare i naseljena mesta uz reku Rasinu na kojima se angažuje sva raspoloživa mehanizacija.

JKP Kruševac je angažovao ekipe i građevinsku mehanizaciju za odbranu od poplava u selima Koševi i Žabare u cilju zaštite stambenih objekata. JKP Vodovod Kruševac je, u sadejstvu sa radnicima Behtel Enke, angažovan na otpušavanju kanalizacione mreže i kolektora kod Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. JKP Toplana pomaže građanima u Žabaru, skip sa područija Ribarske Reke je preusmeren na kritična mesta, pumpe za ispumpavanje vode su stavljenje u pripravnost. Kruševac put AD je angažovan u selu Ćelije, a ostala mehanizacija je raspoređena prema kritičnim tačkama.

Rainski okrug, Kruševac, poplave
foto: Kurir/Ž.M.

ED Kruševac-trafo stanica 35 KW u Koševima je preventivno isključena sa mreže zbog visokog nivoa nadzemnih i podzemnih voda, tako da će Mačkovac ostati bez struje. Na ugroženim deonicama na reci Rasini i Pepeljuši uvedeno je dežurstvo od 24 časa dežurstvo.

Rainski okrug, Kruševac, poplave
foto: Kurir/Ž.M.

U punu pripravnost uvedene su i ostale gradske službe i javna preduzeća a Štab za vanredne situacije u svakodnevnom zasedanju.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track