Disciplinski postupak protiv direktora iz  DS

Niš

Disciplinski postupak protiv direktora iz DS

Srbija -
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miloš Simonović pokrenuo disciplinski postupak protiv direktora javnih preduzeća iz redova DS zbog nekontrolisanog zapošljavanja partijskih kadrova

NIŠ - Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miloš Simonović pokrenuo je disciplinski postupak protiv direktora javnih preduzeća iz redova DS-a zbog nekontrolisanog zapošljavanja partijskih kadrova, kažu u ovoj stranci.

Tvrde da su disciplinske mere preduzete za sada samo protiv troje direktora, ali da će se preispitati i odgovornost svih koji su bili na javnim funkcijama. A sa druge strane, uvođenje discipline u toku je i u vladajućoj, Srpskoj naprednoj stranci.

Iako su pojedini članovi gradskog odbora niških demokrata poslednjih dana u javnosti tvrdili da nema disciplinskih mera i utvrđivanja odgovornosti unutar stranke, zbog prekomernog zapošljavanja stranačkih kadrova, izgleda da ta priča ipak ne pije vodu.

Potpredsednik gradskog odbora DS-a Slaviša Dinić potvrdio je da je bivši gradonačelnik Niša i prvi čovek niških demokrata ipak zatražio da se rad direktora javnih preduzeća i njihovih članova podrobno ispita, a da je protiv nekih disciplinski postupak već pokrenut.

Treniranje strogoće i discipline izgleda da je u toku i u vladajućoj, Srpskoj naprednoj stranci. Čelnici niškog odbora tvrde da u stranci nema sukoba, ali potvrđuju da na poslednjem gradskom odboru predlozi nisu bili jednoglasno usvajani.

Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, kako podseća RTV5, od dana održavanja izbora, 6. maja, do pre nekoliko dana posao je dobilo oko tri stotine ljudi, a neki od njih, pored partijske, do posla su došli i preko familijarne linije.

http://www.youtube.com/watch?v=qwNL66S_TTY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track