OGROMNE ŠTETE U SELIMA: Sanacija oštećenih objekata i posledica velikih poplava u opštini Trstenik
Foto: Kurir/Ž.M.

OGROMNE ŠTETE U SELIMA: Sanacija oštećenih objekata i posledica velikih poplava u opštini Trstenik

Srbija -

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković obišla je poplavljena područja opštine Trstenik i sa predsednicom opštine Milenom Turk razgovarala sa poljoprivrednicima o nastaloj šteti tokom junskih poplava i mogućnostima za pomoć.

Trstenik
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima gospođe Turk, procenjena šteta na poljoprivrednim zasadima, plastenicima, loznim kalemovima i voćnim sadnicama iznosi 142 miliona dinara dok će za sanaciju atarskih puteva biti potrebno 60 miliona dinara, za sanaciju oštećenja na mostovima, putevima na kojima su proradila klizišta i potpornim zidovima biće potrebno 30,5 miliona, a došlo je i do prodora vode u više od 50 stambenih jedinica.

Trstenik
foto: Kurir/Ž.M.

Komisije za procenu štete su i dalje na terenu, a poplavljena područja obišli su i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boban Kostić, direktor JP Srbijavode Goran Puzović i direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić.

Trstenik
foto: Kurir/Ž.M.

"Mehanizacija je angažovana na popravci puteva, iskopu kanala i otklanjanju posledica poplava. Meštanima pomažu i Srbijavode i vatrogasna jedinica. Na snazi je upozorenje na veliku količinu padavina u narednim danima, a građani se svakodnevno obraćuju lokalnoj samoupravi i traže pomoć", kaže čelnica ove pomoravske opštine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track