RADENKO JE HEROJ! Pogledajte kako je spasao ženu sa 4. sprata zgrade: Već je zakoračila nogom preko balkona (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

drama u loznici

RADENKO JE HEROJ! Pogledajte kako je spasao ženu sa 4. sprata zgrade: Već je zakoračila nogom preko balkona (VIDEO)

Srbija -

Junački podvog Radenka Kostića (45) iz Loznice koji je juče savesnom i brzom reakcijom spasao jedan život, pobrao je mnoštvo pohvalnih komentara nakon što je snimak ovog uznemirujućeg događaja osvanuo na duštvenim mrežama.

Radenko, u ovom gradu poznatiji kao Rođo, istakao je da situacija nije dozvoljavala ni sekund premišljanja već brzu reakciju.

Radenko je juče, kako kaže, šetajući ulicom primetio da prodavac kokica pregovara sa ženom koja je stajala sa druge strane terase u nameri da skoči.

- Šetao sam juče centrom Loznice i primetio sam čoveka koji u blizini prodaje kokice kako pregovara sa nekim i govori "stanite, sad će neko doći". Kada sam pogledao ka zgradi video sam ženu koja je već zakoračila jednom nogom preko balkona stana na četvrtom spratu. Odmah sam potrčao ka gore i jedan kolega je pošao za mnom - priča Radenko.

Otišao je, kako kaže, prvo na potkrovlje, jer nije znao tačno na kojem spratu se nalazi stan nesrećne žene.

- Zvonio sam na dva-tri mesta i izašle su komšije, ali ni oni nisu odmah znali o kome je reč. Tada je jedna stanarka rekla da je žena koja namerava da skoči njena komšinica i pokazala mi je vrata od njenog stana. Pokušao sam da otvorim vrata, ali su bila zaključana. Odmah sam izvadio svoje stvari, telefon i novčanik, jer sam bio u šorcu i dao Milu Gogiću. Razvalio sam vrata ramenom i odmah utrčao unutra - opisuje Radenko dešavanja u zgradi.

Situacija je, dodaje Radenko, zahtevala brzu reakciju i za svega nekoliko sekundi on je ženi pritrčao, uhvatio je sa leđa povukao preko balkona.

Sa njom je, dodaje, sačekao Hitnu pomoć i policiju jer je pokazivala znake agresije i pričala nepovezano.

Loznica, Pokušaj Samoubistva
foto: Printscreen/Twitter

Radenko se, kako kaže, nije premišljao ni sekund šta mu je činiti, a dodaje da nije prvi put da se našao u situaciji da pomogne drugima na sličan način.

- Bio sam u vojsci i znam da odreagujem i pomognem, a radim i kao obezbeđenje. U ovakvim situacijama nema dvoumljenja, reagujem odmah, istog momenta, jer se u ovakvim situacijama radi o delićima sekunde - ističe Radenko.

Rizik u koji se upušta ga, kako kaže, nije uplašio jer je siguran u sebe i zna da je sposoban da pomogne u ovakvoj situaciji.

- Uvek mi je na prvom mestu da spasim žrtvu. Bitno mi je da je žena dobro i da je tragedija izbegnuta. Siguran sam u sebe i ne dvoumim se kad je ljudski živiot u pitanju - zaključio je Radenko.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja