VODA PRODRLA U 30 OBJEKATA: Slike Užica posle snažnog nevremena koje se sručilo na zapad Srbije (FOTO, VIDEO)
Foto: Z.G.

juče popodne palo 38 do 40 litara pokvadratnom metru

VODA PRODRLA U 30 OBJEKATA: Slike Užica posle snažnog nevremena koje se sručilo na zapad Srbije (FOTO, VIDEO)

Srbija -

U Užicu se sumira šteta posle jučerašnjeg nevremena koje je pogodilo ovaj kraj. Prema rečima Zorana Militarova iz Gradskog štabaza vanredne situacije, juče popodne je palo 38 do 40 litara pokvadratnom metru.

- Došlo je do izlivanje nekoliko potoka. Najviše štete su u mesnoj zajednici Volujac i u samom gradskom jezgru. Zbog velike količine padavine vodotokovi nisu mogli da prime toliku količinu vode. U samom centru došlo je do pucanja rešetki i začepljenja cevi od nanosa drveća i ostalog mulja – rekao je Militarov.

U Volujcu je Volujački potok se izlio i došlo do prodora vode u pojedine objekte, u Užicu je došlo do oštećenja obala Gluvaćkog potoka gde su zapušile rešetke, a u samom centru grada izlio se Koštički potok i naneo mulj i voda prodrala u oko 30 privrednih i stambenih objekata u Ulici Kneza Lazara. Voda je ušla u oko 30 objekata.

- Pored otklanjanja začepljenja, radimo na čišćenju velike količine mulja i crpljenja vode, a zatim ćemo izvršiti dezinfekciju. Danas i sutra bi trebalo da rešimo sve te probleme – rekao je Militarov.

Nevreme je zahvatilo i delove Sevojna, kao i sela Potočanji i Zlakusa gde je došlo do privremenog nestanka struje i problema sa snabdevanjem vodom.

Kurir.rs/Z.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track