Bor: Pobuna roditelja zbog naprsle šoferke

Sprečen mogući incident

Bor: Pobuna roditelja zbog naprsle šoferke

Srbija -
Kada je autobus oko 6 sati stigao, pregledali su ga policajci koji su utvrdili da je prednje staklo (šoferšajbna pri. aut.) naprslo na dva mesta i sprečili su da se tim vozilom krene na put“, kaže Violeta Nešić, majka učenice Gimnazije.

BOR - Saobraćajna policija Policijske uprave iz Bora sprečila je u sredu ujutru, u poslednjem času, da neispravnim autobusom agencije „Lui Travel“ učenici treće godine gimnazije „Bora Stanković“ krenu na ekskurziju u Austriju, Češku i Nemačku.

Borski Gimnazijali su trebali u sredu, oko 5 sati, da pođu na ekskurziju u evropske gradove Beč, Prag i Drezden, ali su krenuli sa tri i po sati zakašnjenja

Dogovor je bio da svi učenici budu na mestu polaska kod Gimnazije u 4:30 i da će u to vreme čekati spreman prevoz. Međutim, kada smo došli, autobusa nije bilo. Među roditeljima se pronele razne priče da autobus kasni zbog radova na putu, saobraćajne nezgode, kvara, ali zvaničnih informacija nije bilo.

Kada je autobus oko 6 sati stigao, pregledali su ga policajci koji su utvrdili da je prednje staklo naprslo na dva mesta i sprečili su da se tim vozilom krene na put“, kaže za portal Bor030.net Violeta Nešić, majka učenice Gimnazije.

Vozači neispravnog autobusa su pokušali da ubede policiju da su se tim vozilom upravo vratili iz Francuske i da nije bilo problema, ali su „saobraćajci“ bili dosledni da ne dozvole polazak.

Posle par sati, došlo se do rešenja da se učenici prevezu autobusima „Bortravela“ do Beograda gde će ih sačekati novi autobus koji će ih odvesti na ekskurziju.

„Oko 8 sati konačno su došla dva autobusa „Bortravela“ koju su prošli policijsku kontrolu, kao i njihovi vozači, nakon čega su deca nesmetano krenula na put. Čula sam se sa ćerkom koja mi je kazala da ih je kod Sava Centra sačekao autobus „Lui Travela“ kojim su nastavili putovanje.“, ističe Violeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja