TOPE SE LOZNIČKE ULICE: U 17 sati najtopliji grad u Srbiji uz Sombor i Ćupriju!
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

Ključanje na 38 stepeni

TOPE SE LOZNIČKE ULICE: U 17 sati najtopliji grad u Srbiji uz Sombor i Ćupriju!

Srbija -

LOZNICA - Loznica je uz Sombor i Ćupriju danas, u 17 časova, sa 38 u plusu bila najtopliji grad u Srbiji prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji navodi da je za Lozničane i subjektivni sećaj toplote isti. Dva sata kasnije temperatura je ‘’pala’’ za jedan stepen, ali je ipak sa 37 stepeni Loznica ostala najvrelija u našoj zemlji.

Loznica, leto, vrućina
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Od ranog jutra vrelina vlada, a onima koji su iz nekog razloga na lozničkim ulicama još je vrelije kada se nađu u sendviču između užarenog sunca i ‘’istopljenog’’ asfalta. U većem delu dana ko je mogao sakrio se iza spuštenih roletni i uključenih klima, pored reke Drine, bazena ili u debeloj hladovini.

Loznica, leto, vrućina
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Vrelina je sve pritisla. Uprkos tropskoj vrućini radni je dan pa su ljudi obavljali svoje poslove. Tako su radnici gradskog zelenila kosili travu u parku, u hamburgeriji su pekli pljeskavice, a konobari se preznojavali služeći goste po ovdašnjim ugostiteljskim objektima. RHMZ za sutra najavljuje za Loznicu od jutarnjih 23 do maksimalnih 34, a u sredu od 21 do 36 Celzijusovih tako da se valja pripremiti za još tropskih i dana i noći. Inače, na šetalištu je od pre neki dan postavljena cisterna da se osveže oni koji baš proključaju.

Loznica, leto, vrućina
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Loznica je još uvek daleko od do sada rekordnog plusa izmerenog 24. jula 2007. kada je zabeležena najviša izmerena temperatura od paklenih 42,3 stepena.

T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track