DRAMA NA OROVIČKOJ PLANINI! Meštani zbog superćelijske oluje u agoniji: OBRUŠILA SE STENA, selo odsečeno od ostatka Srbije
Snežana Mijailović, Foto: Kurir TV, Kurir

paraliza srbije

DRAMA NA OROVIČKOJ PLANINI! Meštani zbog superćelijske oluje u agoniji: OBRUŠILA SE STENA, selo odsečeno od ostatka Srbije

Srbija -

Slađana Mijailović, sa Orovičke planine javila se danas putem vajbera i za Kurir televiziju ispričala šta je u njenom kraju donela oluja koja je potresla Srbiju prethodne večeri, zbog koje su meštani ovog mesta bili potpuno odsečeni.

Snežana Mijailović
foto: Kurir tv

A postoje delovi u našoj zemlji gde meštani muku muče sa putevima i bez velikih olujnih nevremena.

Jedno od najpogođenijih mesta u superćelijskoj oluji, koja je harala juče Srbijom, je Orovička planina, gde se put ka selu oštetio tokom prethodnog nevremena.

Ogromna stena se srušila i presekla prilaz putu, dok je voda dodatno otežala situaciju, poplavivši put i praktično zarobivši meštane. Oko 15-20 domaćinstava koja zavise od ovog puta su sada praktično odsečena od ostatka Srbije.

"Situacija je katastrofalna, put je presečen kada se stena srušila preko reke Ljubovije", izjavila je očajna meštanka Slađana Mijajlović.

"Ne možemo normalno funkcionisati, nemamo pristup namirnicama i osnovnim potrepštinama. Zimi, kada padne sneg, bukvalno smo izolovani od sveta." , rekla je Mijailović.

05:32

EKSTREMNO NEVREME PARALIZOVALO SRBIJU: MEŠTANI OSEĆINE ZAROBLJENI NA OROVIČKOJ PLANINI

Iako su meštani odmah kontaktirali predstavnike opštine u Osečini, još uvek nema konkretnih informacija o tome kada će put biti saniran. Procedura za sanaciju puta traje, dok meštani ostaju zabrinuti zbog gubitka prihoda i problema u snabdevanju osnovnim potrebama.

Ova situacija jasno ilustruje koliko ekstremno nevreme i loše vremenske prilike mogu dramatično uticati na život ljudi, naročito u manje naseljenim i teže pristupačnim područjima.

Dok se Sremska Mitrovica i drugi pogođeni regioni trude da saniraju posledice oluje, meštani okoline Osećine ostaju u iščekivanju pomoći kako bi ponovo uspostavili normalan život.

Apel upućen nadležnim organima je hitan, kako bi se brzo reagovalo i pružila adekvatna pomoć ljudima koji se suočavaju sa izazovima zbog oštećenih puteva i nepogoda koje zahvataju Srbiju. Potrebna je efikasna akcija kako bi se ova situacija prevazišla i meštanima omogućio pristup osnovnim potrebama i normalan život. Solidarnost i saradnja svih nivoa vlasti su od suštinskog značaja u suočavanju sa ovom krizom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

00:21

NIJE SAHARA, NEGO ZMAJEVO! Peščana oluja prekrila put, ne vidi se prst pred okom (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track