"DA NIJE NJIH, DOČEKALI BISMO NOVU KIŠU SA OTVORENIM KROVOM" Mladići iz Mačve sanirali svu štetu: Odmah sam krenuo sa drugarima!
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"DA NIJE NJIH, DOČEKALI BISMO NOVU KIŠU SA OTVORENIM KROVOM" Mladići iz Mačve sanirali svu štetu: Odmah sam krenuo sa drugarima!

Srbija -

Sever Mačve posebno je bio na udaru superćelijske oluje. Vetar je nosio krovove, a kiša je potopila prostorije koje su ostale pod nebom.

Građani se bore sa manjkom građevinskog materijala, ali i sa radnom snagom, pa u pomoć sada pritrčavaju jedni drugima.

- Veoma sam zahvalna predsedniku Saveta mesne zajednice koji je organizovao pomoć, da njega nije bilo dočekali bismo i utorak sa novom kišom sa dve kuće koje su otkrivene, odnosno bez crepa. Starija kuća ne bi preživela još jednu kišu, i sada je pitanje kako će se sanirati. Zahvalna sam celim srcem, pozivam ljude dobrog srca da pomognu svojim komšijama, prijateljima - rekla je Svetlana Savić, meštanka sela Noćaj, sever Mačve.

01:41

DA NIJE NJIH, DOČEKALI BISMO NOVU KIŠU SA OTVORENIM KROVOM Mladići iz Mačve sanirali sve štete: Odmah sam krenuo sa drugarima!

Veliki broj domaćinstava i dalje ima problem sa krovom zato je veoma važno biti solidaran u ovakvim trenucima.

- Sinoć sam igrom slučaja uvideo Cecin status, nisam ni bio upoznat sa situacijom, samo sam video da traži pomoć. Odmah sam sinoć, sa par drugara, pozvao Cecu, dogovorili smo se u dve reči. Ona je skupila materijal, a nadam se da ćemo što pre sanirati sve - rekao je jedan od mladića koji je pomogao komšinici.

Plafoni su natopljeni, što predstavlja dodatnu opasnost, pa je važno, pre novih kiša, pružiti pomoć onima kojima je to neophodno. Ovi ljudi su za 4 sata uspeli da saniraju sve rupe koje su nastale.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Superćelijska oluja u Beogradu 5

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track