PLOVIDBA REKOM KOJA SPAJA: Loznica spremna za 17. regatu "Drina je samo jedna"
Foto: Kurir/T.I.

prve subote avgusta

PLOVIDBA REKOM KOJA SPAJA: Loznica spremna za 17. regatu "Drina je samo jedna"

Srbija -

Već tradicionalno, prve subote avgusta biće održana turističko-rekreativna manifestacija "Drina je samo jedna", na deonici od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači. Sedamnaestu regatu najavili su Dejan Stalović, gradski menadžer, i Milan Nedeljković, kapetan regate.

Prema rečima Stalovića regata je jedna od ovogodišnjih lozničkih manifestacija, a u srcu je svih zaljubljenika u plovidbu i reku Drinu.

Drina, regata
foto: Kurir/T.I.

"Značaj regate je veliki, povezuje obe obale reke i zato se zove 'Drina je samo jedna'. Našom regatom plove tri grada, tačnije Zvornik (BiH), sa kojim imamo odličnu saradnju što regatu čini međunarodnom, kao i sa malozvorničkom opštinom iz koje kreće plovidba, i MZ Banja Koviljača u kojoj se završava, na Žićinoj plaži. Ovom manifestacijom naše turističke potencijale predstavljamo na pravi način, a pre svega Drinu, Žićinu plažu i Banju Koviljaču", kazao je Stalović i pozvao sve ljubitelje ove reke da učestvuju u regati.

Kapetan Nedeljković očekuje da ponovo sve protekne na visokom nivou i najavljuje da će za učesnike regate biće organizovan i autobuski prevoz. Dok traje plovidba na Žićinoj plaži biće priređena razna dešavanja poput pecanja za najmlađe, a sve učesnike će, tradicionalno, na cilju dočekati vojnički pasulj.

Drina, regata
foto: Kurir/T.I.

"Učesnike plovidbe očekuju i pokloni majice, kačketi… Nadamo se da će se ispuniti očekivanja i da žemo nastaviti iz godine u godinu podižemo nivo naše regate", rekao je on.

Kao i do sada posebna pažnja biće posvećena bezbednosti tako da će regatu pratiti granična policija, ronioci hitna pomoć, obezbeđenje, a svi "regataši" koji se prijave biće na startu osigurani. Start regate je kao i prethodnih godina nizvodno od HE "Zvornik", u Malom Zvorniku u deset časova, a "regataši" bi na cilj, posle plovidbe duge 17 kilometara trebalo da stignu oko 14 časova. Prošle godine je, prema proceni organizatora, na reci bilo oko 300 plovila sa oko tri hiljade učesnika.

Drina, regata
foto: Kurir/T.I.

Ove godine će veče posle regate, u nedelju od 21 čas, na gradskom šetalištu koncert održati Željko Samardžić.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja