LOZNICA U RITMU KUBE: Počeo muzički festival "Na raskrsnici"
Foto: Kurir/T.Ilić

LOZNICA U RITMU KUBE: Počeo muzički festival "Na raskrsnici"

Srbija -

Nastupom grupe “Salsa y punto“, koja svira kubansku i latino muziku, sinoć je na šetalištu u Loznici počeo peti muzički festival ‘’Na raskrsnici’’ (Crossover Musicfest ).

Odjekivala je neka dva sata Loznica u veselim latino ritmovima i uživala u nastupu jedinstvenog internacionalnog latino benda u kome su vrhunski muzičari sa Kube i iz Srbije. Od prvog takta pokrenuli su publiku pa se plesalo ispred, ali i na bini gde su dvoje plesača ulepšali svirku petočlanog benda.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Na repertoaru su bile razne kompozicije u ritmu tradicionalne kubanske muzike, salse, latino džeza, a na takav muzički koktel retko ko može ostati miran. Osim legendarne Gvantanamere, poznate kubanske pesme, oni su svirali i kompozicije dobro poznate domaćoj publici, svetski hit ‘’Despasito’’, ali našu muziku uvijenu u latino ritmove. Tako je publika na kubansko-srpski način čula kako zvuči ‘’Zaboravljaš’’ od Željka Joksimovića, Kemalovu ‘’Nije htela’’, ‘’Devojko mala’’, Čolinu ‘’Prava stvar’’ kao i ‘’Đelem, đelem’’ i druge.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Lozničani su odlično reagovali na kvalitetan i šarmantan nastup grupe “Salsa y punto “ pa su sa njima plesali i pevali. Festival se nastavlja večeras kada na istom mestu, pod vedrim nebom, sviraju “Ethno Jazz Orchestra ” i “Trio balkanske žice”, kao domaćin manifestacije. ‘’Trio balkanske žice’’ čine Zoran Starčević i njegovi sinovi Nikola i Željko, koji će tim nastupom obeležiti 20 godina od njihovog prvog koncerta održanog 23. jula 2003. u Vukovom domu kulture.

Otada su svirali u bivšim jugoslovenskim republikama, širom Evrope, a njihovo umeće čula je i publika u Severnoj Americi i Izraelu. Festival se završava u nedelju kada će u amfiteatru Crkve Svetih apostola Petra i Pavla, u Banju Koviljaču, nastupiti “Wonder Strings Quartet”.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Festival ’‘Na raskrsnici’‘ pokrenuo je 2019. gitarista i kompozitor Zoran Starčević, inače Lozničanin, a organizator je produkcija ‘’Starčević’‘. Svi koncerti počinju od 20 časova , ulaz je besplatan, a u slučaju kiše sviraće se u Vukovom domu kulture.

Sudeći po prvoj večeri, rasplesanoj i nasmejanoj publici, ‘’Na raskrsnici’’ će i naredne dve doneti Loznici mnogo dobre muzike i još boljeg raspoloženja.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track