Šestočlana porodica umalo stradala u požaru
Foto: Novine Novosadske

Novi SAD

Šestočlana porodica umalo stradala u požaru

Srbija -
Vatrogasci nakon što su spasili porodicu vratili su se u stan i spasli mačora, omiljenog člana porodice

NOVI SAD|- Novosadski vatrogasci jutros su spasili šestočlanu porodicu Mali, koja sa dvoje dece živi u Bulevaru kneza Miloša 4 na Novom naselju.Do požara je došlo na njihovoj zatvorenoj terasi, koji je uzrokovao neispravan frižider, a vatra se zatim proširila i na police sa zimnicom. Došlo je do ogromnog zadimljenja, a vatra je pretila da zahvati ostatak stana, pa je rizik za šestočlanu porodicu bio dvostruki.

Kako je ispričao jedan od vatrogasaca koji je bio na mestu požara, u stanu na prizemlju bili su zarobljeni devetomesečni blizanci (dečko i devojčica), tri žene i jedan muškarac.

– Sreća u nesreći je to što su se razbudili i što su svi u trenutku kada smo mi došli bili na podu, tako da ih dim nije onesvestio. Stavili su peškire na pod ispred vrata i zaustavili dim da ulazi u sobu. Prvi poziv smo dobili od komšinice, koja je primetila požar, a nedugo zatim Vatrogasnu brigadu je pozvala i žena koja živi u zapaljenom stanu. Prvo je otišlo dvoje vatrogasnih kola, a naknadno još jedna, a intervenisalo je ukupno 14 vatrogasaca. Pokušavali su da se izvuku sami, ali nisu mogli, pa smo morali da probijemo vrata i da ih evakuišemo – kaže za vatrogasac koji je primio dojavu o požaru.Nesrećna porodica nije mogla da se probije do izlaza iz stana, jer se zapaljena terasa iz koje je kuljao dim nalazi upravo u hodniku koji vodi ka spasu i slobodi. Vatra je ugašena, a munjevita reakcija vatrogasaca spasila je šestočlanu novosadsku porodicu od velike tragedije.Kada su izveli celu porodicu ispred zgrade, vatrogasci su pitali da li je neko od ukućana ostao zarobljen. Oni su rekli da su svi na sigurnom, ali da je jadan mačor ostao u stanu. Vatrogasce su se bez razmišljanja vratili u stan i spasli jadnog mačora, pišu Novine novosadske

S.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track