OTKAZANA REGATA "DRINA JE SAMO JEDNA": Usled najavljenog lošeg vremena za danas
Foto: Kurir/T.I.

OTKAZANA REGATA "DRINA JE SAMO JEDNA": Usled najavljenog lošeg vremena za danas

Srbija -

Oni koji su se nameračili da u subotu uživaju u plovidbi Drinom moraće da sačekaju neku novu priliku jer je zbog najave loših vremenskih prilika 17. regata "Drina je samo jedna" otkazana. Takvu odluku doneo je Organizacioni odbor 17. Lozničke regate na Drini.

- Usled najave pogoršanja vremena praćenog pljuskovima, grmljavinom, gradom, uz nagli pad dnevnih temperatura, koja je stigla iz Republičkog hidrometerološkog zavoda (RHMZ) Srbije za dane predstojećeg vikenda Organizacioni odbor 17. Lozničke regate na Drini doneo je odluku o otkazivanju regate na Drini zakazane za 5. avgust. Bezbednosni rizici na vodi duž plovidbe duge 20 kilometara, pri pojavi olujne kiše i grmljavine su veliki i iz tog razloga, a na osnovu uputstava RHMZ i preporuka drugih institucija, otkazuje se 17. Loznička regata - piše u obrazloženju odluke odbora.

RHMZ je objavio upozorenje na promenu vremena u subotu i veću količinu padavina koja se očekuje u drugom delu toga dana. Za vikend temperatura u padu, u subotu za oko 7 stepeni, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve, upozorava RHMZ.

Inače, start regate je kao i prethodnih godina trebao da bude nizvodno od HE "Zvornik", u Malom Zvorniku u deset časova, a "regataši" su na cilj, "Žićinu plažu" u Banji Koviljači posle plovidbe trebalo da stignu oko 14 časova. Nažalost, nebo nije na njihovoj strani pa od plovidbe nema ništa. Lani je, prema proceni organizatora, na reci bilo oko 300 plovila sa oko tri hiljade učesnika, a vreme je bilo idealno.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track