U LOZNIČKOJ GIMNAZIJI VUK KARADŽIĆ: Nova fiskulturna sala za novu školsku godinu
Foto: Kurir/T.I.

U LOZNIČKOJ GIMNAZIJI VUK KARADŽIĆ: Nova fiskulturna sala za novu školsku godinu

Srbija -

Učenicima lozničke gimnazije "Vuk Karadžić" od nove školske godine na raspolaganju bi umesto dosadašnje ne baš odgovarajuće, stare fiskulturne sale, na raspolaganju trebalo da bude novi moderan objekat. Radovi na novoj sali, započeti u novembru prošle godine, nalaze se, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Ljubinka Đokića, u završnoj fazi, a u školi kažu da će im njeno otvaranje dati mogućnost da otvore i posebno, sportsko odeljenje.

fiskulturna sala
foto: Kurir/T.I.

Đokić je prilikom obilaska objekta naveo da se sastoji od dve funkcionalne celine, fiskulturne sale neto površine od 450 kvadratnih metara koja se gradi po svim savremenim standardima, 28 puta 16 puta sedam metara visine i aneksa sa dva nivoa, sa dve svlačionice, dva kupatila i toaletom u prizemlju, a na spratu su kondiciona sala od 95 metara kvadratnih, prostor za nastavnika, kupatilo i toalet. Objekat ima tri ulaza, toplu vezu sa starom salom, a ukupna vrednost radova je, sa PDV-oma, oko 105 miliona dinara. Očekuje se da sala bude od nove školske godine u funkciji. Time će ova srednja škola, stara 152 godine, imati dve fiskulturne sale kao što je i predviđeno za gimnazije koje imaju više od 16 odeljenja, a loznička ih ima 25. Pored toga u školi koja ima odeljenja društveno-jezičkog smera, prirodno-matematičkog i jedno specijalizovano IT odeljenje, dobijanjem nove sale moći će u narednom periodu da konkuriše kod resornog ministarstva za otvaranje i sportskog odeljenja.

Grad Loznica dosta ulaže u sportsku infrastrukturu, grade se fudbalski i atletski stadion na Lagatoru, a osim sale u Gimnaziji počela je i izgradnja fiskulturne sale za osnovnu školu u Jadranskoj Lešnici. Trenutno osnovne škole na teritoriji Grada Loznice sa većim brojem učenika - gradske "Anta Bogićević", "Kadinjača" i "Vuk Karadžić" kao i škole u Banji Koviljači, Lipničkom Šoru, Lešnici i Dragincu imaju fiskulturne sale i odgovarajuće uslove za održavanje nastave fizičkog vaspitanja.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track