SVE SESTRE SU DOBRO, USKORO OBNOVA: Oglasio se Zavod za zaštitu spomenika kulture posle požara u manastiru Vraćevšnica
Foto: RINA

SVE SESTRE SU DOBRO, USKORO OBNOVA: Oglasio se Zavod za zaštitu spomenika kulture posle požara u manastiru Vraćevšnica

Srbija -

Zavod za zaštitu spomenika kulture Kraljevo saopštio je u subotu da je ova ustanova u stalnom kontaktu sa Eparhijom Žičkom i sestrinstvom manastira Vraćevšnica i da će u najskorije vreme preduzeti sve mere za obnovu novog manastirskog konaka koji je oštećen u požaru.

Podsećanja radi, u konacima Manastira Vraćevšnica u gornjomilanovačkoj opštini u subotu ujutru u 7.28 časova izbio je požar, koji je lokalizovan i tom prilikom nije bilo povređenih ni žrtava, a sačuvana je i manastirska riznica.

1 / 4 Foto: RINA

"Sve sestre su dobro, sačuvane su i sve dragocenosti manastira", dodao je u saopštenju Zavod za zaštitu spomenika kulture Kraljevo.

Svoju osnovnu delatnost ova ustanova, sa sedištem u Kraljevu, obavlja u okviru četiri upravna okruga: Raški, Rasinski, Moravički i Zlatiborski i na teritoriji 25 opština: Aleksandrovac, Arilje, Bajina Bašta, Brus, Varvarin, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Ivanjica, Kosjerić, Kraljevo, Kruševac, Lučani, Nova Varoš, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Požega, Raška, Sjenica, Trstenik, Tutin, Ćićevac, Užice, Čajetina, Čačak.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track