Najnovije vesti

KIKINĐANI U NEVERICI: Krst visok dva metra uništen nakon pada s vrha crkve u Mokrinu, pogledajte počupane klime i šaht FOTO, VIDEO
Foto: Privatna Arhiva

KIKINĐANI U NEVERICI: Krst visok dva metra uništen nakon pada s vrha crkve u Mokrinu, pogledajte počupane klime i šaht FOTO, VIDEO

Srbija
13:49h

MOKRIN - Potpuno je uništen krst nakon što ga je vetar otkinuo sa tornja crkve Svetog Arhangela Mihaila u centru Mokrina. Krst visok dva metra pao je u crkveno dvorište. Posledice subotnjeg nevremena koje je protutnjalo i ovim delom Banata, vidljive su u tom i susednim selima, ali i u Kikindi.

Iz korena iščupana stabla, polomljeni crepovi, sa zgrada počupani klima uređaji, ali i oštećeni automobili i povrtnjaci svedoče šta se dogodilo dan ranije. Najupečatljivija slika stiže iz Mokrina. Vetar je odvalio krst sa tornja crkve Svetog Arhangela Mihaila:

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

-Krst je potpuno uništen, pa će novi morati da se izradi. Ovaj dva metra visoki krst, postavljen je 2004. godine. Od sveštenika Slavka Jovanovića saznao sam da je greda na kom je bio krst bila trula. Pod naletom jakog vetra, greda je pukla pa se krst obrušio- rekao nam je Goran Ristić, predsednik Saveta MZ Mokrin.

Orkanski vetar u Kikindi je oborio desetak stabala i polomio veliki broj grana. U Mikronaselju su neka vozila oštećena, a stradali su klima uređaji na zgradama:

- Vetar je oborio desetak stabala. Neka su pala na stambene objekte, na krovove i ograde kuća. Nalet vetra nisu izdržali lišćari i četinari, a neka stabla su izvaljena iz korena. Kad se prestala stabla uklone i objekti srede, saniraćemo polomljene grane u krošnjama- potvrdila je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj:

1 / 5 Foto: Kurir/S.U.

- Na teren su, čim je vreme dozvolilo, izašli vatrogasci, policija, komunalne službe, firme koje imaju adekvatnu mehanizaciju i dozvolu na rad na visini, kao i predstavnici Štaba za vanredne situacije. Ovakve nepogode su nešto novo za sve nas, a rezultat klimatskih promena- navela je Narančić za Kurir.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track