OD MINISTARSTVA 8,4 MILIONA DINARA: Za bolju energetsku efikasnost u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.I.

OD MINISTARSTVA 8,4 MILIONA DINARA: Za bolju energetsku efikasnost u Malom Zvorniku

Srbija -

Malozvorničkoj opštini je za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u ovoj godini Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije opredelilo 8,4 miliona dinara, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Ugovor o sufinansiranju tog programa nedavno je sa resornom ministarkom Dubravkom Đedović u Beogradu potpisao predsednik opštine Zoran Jevtić, a lokalna samouprava će za ovu namenu iz svog budžeta izdvojiti 3,6 miliona dinara. Obezbeđena sredstva, u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara, biće iskorišćena za sufinansiranje različitih mera podrške u ovoj oblasti, zamenu krovova i stolarije na objektima, izradu fasade, nabavku solarnih panela, kao i kotlova za grejanje.

Kako je najavio predsednik opštine uskoro sledi raspisivanje javnog poziva, prvo za nabavku izvođača radova, a zatim i konkurs za građane i skupštine stanara za sufinansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, navode iz malozvorničke opštine.

Uz podršku države i nadležnog ministarstva Mali Zvornik je i u protekle dve godine sufinansirao unapređenje energetske efikasnosti stambenih objekata, obezbeđujući dovoljno sredstava za sve koji su se obratili opštini za pomoć u realizaciji mera energetske sanacije, ističu iz ove lokalne samouprave.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja