U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI BOLJI USLOVI ZA ONKOLOŠKE PACIJENTE: Preseljenje u skladu sa preporukom ministarke zdravlja
Foto: OB Loznica

U LOZNIČKOJ OPŠTOJ BOLNICI BOLJI USLOVI ZA ONKOLOŠKE PACIJENTE: Preseljenje u skladu sa preporukom ministarke zdravlja

Srbija -

Iz stare, oronule zgrade, Služba onkologije lozničke Opšte bolnice preseljena je u novoizgrađeni hirurško-ginekološki blok gde će pacijenti napokon imati odgovarajuće uslove.

bolnica, Loznica, Onkologija
foto: OB Loznica

Selidba je usledila posle nekih mesec dana od posete ministarke zdravlja Danica Grujičić ovoj ustanovi koja je, videvši uslove u kojima se ljudi leče, a zdravstveni radnici rade, rekla da onkologije mora apsolutno dobiti svoje mesto u nekoj od rekonstruisanih prostorija bolnice, što je sada i učinjeno.

bolnica, Loznica, Onkologija
foto: OB Loznica

- Preseljenje je urađeno u skladu sa preporukom ministarke zdravlja koja je nedavno posetila našu bolnicu i Dom zdravlja. Sada je kompletna Služba onkologije, dnevna bolnica i bolesničke sobe, smeštena na drugom spratu novog hirurško-ginekološkog bloka. Pacijenti imaju mnogo kvalitetnije uslove za boravak, dok su i uslovi za rad zaposlenih neuporedivo bolji. Do sada je bilo šest postelja za hospitalizovane pacijente i tri za dnevnu bolnicu, a sada je, osim njih, pacijentima na raspolaganju i pet fotelja za dnevnu bolnicu. Stara zgrada imala je 188 metara kvadratnih, dok je u novom prostoru Služba onkologije na skoro 580 kvadrata. Inače, oko 20 pacijenata dnevno bude na onkologiji – kaže Dragana Mitrović, portparol lozničke bolnice.

Poslednjih godina velika su ulaganja u lozničku Opštu bolnicu koja posle završetka rekonstrukcije njenih objekata i nabavke nove opreme, prema rečima nadležnih, treba da bude jedna od najboljih bolnica tog tipa u zemlji.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track