ZABRANJEN ULAZAK U ZGRADU NOVOSADSKOG VODOVODA: Radnici će moći da se vrate na posao tek pošto investitor sanira oštećenje

haos

ZABRANJEN ULAZAK U ZGRADU NOVOSADSKOG VODOVODA: Radnici će moći da se vrate na posao tek pošto investitor sanira oštećenje

Srbija -

NOVI SAD - Građevinska inspekcija u Novom Sadu je danas saopštila da će zaposleni u upravnoj zgradi JKP "Vodovod i kanalizacija" moći da se vrate na posao u toj zgradi tek pošto investitor na susednom placu preduzme mere za bezbednost objekta. To je prenela kompanija "Wolf Invest" koja izvodi radove u susedstvu upravne zgrade "Vodovoda" u širem centru Novog Sada.

"Naloženo je izvođaču radova da preduzme mere za bezbednost susednog objekta, a u svemu u skladu sa pribavljenom dokumentacijom. Zabranjeno je korišćenje uličnog objekta JKP Vodovod i kanalizacija, u Novom Sadu, Masarikova broj 17, koji se nalazi uz gradilište, dok se ne obezbedi objekat u skladu sa ishodovanom dokumentacijom i izvrši kontrolni inspekcijski nadzor", piše u saopštenju.

JKP "Vodovod i kanalizacija" juče je saopštio da je upravna zgrada tog preduzeća "počela da se urušava" i zaposleni su hitno evakuisani zbog "katastrofalne greške" investitora koji zida stambenu zgradu u susedstvu.

Novi Sad, Masarikova

"Firma Wolf Invest d.o.o, koja zida stambenu zgradu na adresi Masarikova ulica 13 i 15, napravila je katastrofalnu grešku usled koje je došlo do poremećaja statike upravne zgrade JKP Vodovod i kanalizacija u Masarikovoj 17, te je počela da se urušava", navodi se u saopštenju tog JKP.

Dodali su da je zaposlenima, do daljeg zabranjen pristup upravnoj zgradi, a događaju su obavešteni inspekcija i policija.

Građevinska inspekcija je danas saopštila da firma "Wolf Invest" za objekat kojeg gradi ima svu potrebnu dokumentaciju i da se radovi izvode u skladu s njima.

"Pregledom objekta JKP Vodovod i kanalizacija nije utvrđeno postojanje oštećenja na zidovima unutar objekta", navela je inspekcija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track