OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MLADIH U LOZNICI: Članovi Udruženja "Svetlost" iz Šapca predstavili svoje aktivnosti
Foto: Kurir/T.Ilić

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MLADIH U LOZNICI: Članovi Udruženja "Svetlost" iz Šapca predstavili svoje aktivnosti

Srbija -

Povodom 12. avgusta Međunarodnog dana mladih loznička Kancelarija za mlade organizovala je sinoć prigodnu proslavu.

Tim povodom su gosti iz malozvorničkog Udruženja "Pontem" održali kratku prezentaciju o omladinskom aktivizmu, a članovi Udruženja ‘’Svetlost’’ iz Šapca predstavili su svoje aktivnosti.

Prema rečima Bojana Lučića, koordinatora lozničkog Omladinskog centra, mladi su ti koji treba svojim idejama da kreiraju ambijent kakav žele, da na neki način doprinose životu u svom gradu, da bude po njihovoj meri.

- Iz Kancelarije za mlade (KZM) iznedrile su se brojne, sjajne ideje koje su okupile veliki broj mladih, godišnje je to oko 4.000 mladih ljudi. Naša KZM ima veliku podršku grada i njegovog rukovodstva svih ovih godina. Prepoznati smo od velikog broja međunarodnih organizacija kao i udruženja sa kojima sarađujemo ne samo u regionu već na nivou Srbije. Sa nama su ovde partneri iz Malog Zvornika, Šapca, Beograda i Valjeva koji su došli da zajedno obeležimo ovaj dan, porazgovaramo i vidimo šta smo uradili i šta možemo da unapredimo i uradimo bolje. Bilo je dosta aktivnosti zahvaljujući našim sjajnim volonterima, a nadamo se mnogo boljim projektima koji će okupiti još veći broj mladih – kazao je on.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Lučić je istakao i da je Volonterski centar Loznice poboljšan prošle godine uz podršku Edukativnog centra Kruševac i UNICEF-a za unapređenje volonterskog servisa i upravo ove se to ogleda u mnogim projektima, a jedan je ‘’Ekolo festa 2023.’’ u Tršiću koji se završava u subotu.

- Ove godine smo imali pet projekata i 18 volonterskih aktivnosti, a do njenog kraja biće ih još. Planiramo proširenje programa za Volonterski servis gde su ukupno planirana 23 programa u najboljem interesu mladih i našeg grada – kaže Lučić.

Međunarodni dan mladih obeležava se 12. avgusta nakon što je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1999. godine prihvatila preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da taj dan bude posvećen onima ‘’na kojima svet ostaje‘’.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track