Romima kod Kuršumlije isporučivana ispravna voda

Analiza pokazala

Romima kod Kuršumlije isporučivana ispravna voda

Srbija -
Uzorak uzet iz cisterne Javno komunalnog preduzeća "Toplica", iz koje su dolivane četiri male cisterne u romskom naselju Barlovo, pokazalo da se radi o potpuno ispravnoj vodi

KURŠUMLIJA - Rezultati analize vode isporučivane Romima u selu Barlovo kod Kuršumlije, koje je uradio Institut za javno zdravlje iz Niša, pokazali su da se radi o potpuno ispravnoj vodi.

"Uzorak je uzet iz cisterne Javno komunalnog preduzeća "Toplica", iz koje su dolivane četiri male cisterne u romskom naselju Barlovo. Radi se o potpuno ispravnoj vodi. Šta se desilo u samom romskom naselju, pokazaće policijska istraga", kazao je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On je naglasio da će zahtevati od policije da sprovede detaljnu istragu u vezi sa vodom u cisternama, koje su stacionirane u romskom naselju, a iz kojih se osećao benzin.

"Sumnjamo da se nešto dogodilo u samom romskom naselju, jer se iz tri cisterne osećao miris benzina, dok je u jednoj cisterni bila potpuno čista voda", rekao je Vidić.

Romima u naselju Barlovo, na oko desetak kilometra od Kuršumlije, narednih dana će biti isporučivana flaširana voda za piće.

Opština Kuršumlija je zatražila od Instituta za javno zdravlje iz Niša da izvrši dezinfekciju cisterne koje su postavljene u tom naselju. Nakon toga, isporuku vode će se nastaviti cisternom iz Javno komunalnog preduzeće "Toplica".

U selu Barlovo živi oko 110 Roma, od čega je polovina dece. Prema podacima lokalne samouprave, ovo naselje je jedno od najugroženijih romskih naselja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track