Obustavljen postupak protiv predsednika opštine Pirot
Foto: KURIR

Agencija za borbu protiv korupcije

Obustavljen postupak protiv predsednika opštine Pirot

Srbija -
Pre dvadesetak dana podneo sam ostavku na poslanički mandat i overenu ostavku predao pisarnici Skupštine i izabrao funkciju predsednika opštine, rekao predsednik opštine Pirot Vladan Vasić

PIROT - Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić dobio je danas obaveštenje od Agencije za borbu protiv korupcije da je obustavila postupak koji je pokrenula protiv njega zbog sukoba interesa i obavljanja istovremeno funkcije predsednika opštine i poslanika.

"Obaveštenje sam danas našao u svom poštanskom sandučetu da je postupak protiv mene obustavljen. Pre dvadesetak dana podneo sam ostavku na poslanički mandat i overenu ostavku predao pisarnici Skupštine i izabrao funkciju predsednika opštine", rekao je Vasić.

Vasić je overenu ostavku na poslaničku funkciju predao 30. avgusta i zadržao je funkciju predsednika opštine.

"Izabrao sam funkciju predsednika opštine. Mene su građani na prošlim izborima birali posredno. Izabrali su me odbornici većinom glasova i imam dovoljno legitimiteta da budem predsednik opštine", kazao je Vasić i dodao da je za mesto predsednika dobio podršku više od jedne trećine glasova birača.

On je 1. juna na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Pirot izabran za predsednika opštine Pirot i to mu je treći mandat na toj funkciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track