NESVAKIDAŠNJA KRAĐA U IĐOŠU: Kad je Ivan pošao na posao ostao u šoku, a onda video i otiske stopala
Foto: Kurir/S.U.

pljačka kod kikinde

NESVAKIDAŠNJA KRAĐA U IĐOŠU: Kad je Ivan pošao na posao ostao u šoku, a onda video i otiske stopala

Srbija -

Zasad nepoznati počinilac ili više njih, odneli su, u sredu uveče, opremu za konje iz dvorišta Ivana Radivojca (34) , uglednog odgajivača konja i veterinara iz Iđoša kod Kikinde.

Radivojcu su nestala dva ama, jedan paradni, drugi radni, i oglavnici. Kradljivac iz njegovog dvorišta u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja ništa drugo nije odneo, iako je bilo i vrednije opreme i mašina.

- Mislim da je krađa bila ciljana, jer je počinilac ostavio fijaker, kosačicu i druge mašine i uzeo je samo amove i oglavnike. Mislim da to nije uradila samo jedna osoba, već bar dve, jer je ono što je oneto teško oko 50 kilograma. Dok sam ujutro pošao na posao primetio sam na kapiji kape za konje koje su ostale, nisu ih odneli, a onda sam video i otiske stopala od kapije do šupe gde su konji – prepičava Radivojac kako je primetio da su mu u sredu uveče u dvorište ušli nepozvani ljudi sa lošim namerama.

fijaker
foto: Kurir

On je krađu prijavio policiji, koja je obavila uviđaj, i procenila da mu je načinjena materijalna šteta od oko 120.000 dinara. Radivojac kaže da mu se prvi put ovako nešto desili, a otkriva još jednu zanimljivost.

- Te noći u dvorištu nisu bili kerovi, iako ih imam pet. Izgleda da je neko to znao. Ne upirem prstom ni u koga, samo želim da nađem amove od mojih konja, pa ako nekome budu ponuđeni na prodaju molim da mi se javi – apeluje Radivojac, koji živi u Iđošu, a kao veterinar radi u Čoki.

Jedne amove, koji su mu ukradeni, su paradni i koristio ih je za manifestacije, svadbe i druge svečanosti, a drugi su radni i služili su za treninge.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja