SVAKU NOĆ DIVLJAJU AUTOMOBILIMA: Žitelji Garića ne mogu da žive od driftera koji prave buku po celu noć (VIDEO)
Foto: Kurir/B.R.

SVAKU NOĆ DIVLJAJU AUTOMOBILIMA: Žitelji Garića ne mogu da žive od driftera koji prave buku po celu noć (VIDEO)

Srbija -

Na platou kraj Spomen parka „Gvozdenom puku“ u prokupačkom naselju Garić svaku noć automobilima divljaju nesavesni vozači.

- Svaku noć ista slika. U parku su deca, a onda dođu mladi vozači svojim automobilima i prave krugove, koče, užas. Ne razmišljaju o bezbednosti, niti ih je briga. Prošlog leta više puta smo prijavljivali policiji i ovog, ali svaka noć je noćna mora - jadaju nam se stanovnici Garića.

Kako kažu, nije samo jedan automobil u pitanju, već ih dođe i po desetak i onda turiraju, vrte se u krug, koče, a niko od njih ne obraća pažnju na to da može neko manje dete da istrči.

Prokuplje, automobil, driftovanje
foto: Kurir/B.R.

- Mi želimo da sprečimo tragediju i zaista smatramo da je ovo neprimereno ponašanje pojedinaca koje treba sankcionisati. Ovo je tih i miran kraj. Niko ne brani da dođe ko god želi, ali nećemo više da tolerišemo ovakvo ponašanje. Ovo je park, a ne reli staza - dodaju naši sagovornici.

Podsećaju da je reč o kulturno-istorijskom prostoru koji se narušava ovakvim bahatim ponašanjem pojedinaca, koji ugrožavaju bezbednost pre svega dece, a zatim i svih prolaznika.

Prokuplje, automobil, driftovanje
foto: Kurir/B.R.

Stanovnici Garića, koje je jedno od najnaseljenijih i najprometnijih naselja u Prokuplju, poznati su po tome da vode računa o čistoći javnih površina i da su retki slučajevi da neko uništava imovinu. Do sada su više puta to dokazali.

00:17

U Prokuplju svaku noć divljaju automobilima

Primer su igralište i park koji su postojali na prostoru gde je danas Spomen park „Gvozdenom puku“ jer su sami uređivali i održavali taj prostor.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track