KAKVA JE BEZBEDNOST ĐAKA U NIŠU? Dopisnica Kurira u razgovoru sa šefom odseka za suzbijanje nasilja saznala: OVDE JE AKCENAT
Marija Ranđelović, Foto: Kurir tv

kurir tv

KAKVA JE BEZBEDNOST ĐAKA U NIŠU? Dopisnica Kurira u razgovoru sa šefom odseka za suzbijanje nasilja saznala: OVDE JE AKCENAT

Srbija -

Na početku nove školske godine, velika pažnja usmerena je na bezbednost đaka, pa osim dežurstava nastavnika i učitelja, u školama i oko škola pojačana su dežurstva policije i saobraćajaca.

Kakva je situacija u Niškim školama, proverava dopisnica Kurira Milena Antić.

Na početku nove školske godine, posebna pažnja usmerena je na bezbednost đaka širom zemlje. Pored dežurstava nastavnika i učitelja u školama i oko njih, povećana su dežurstva policije i saobraćajnih patrola kako bi se obezbedio siguran početak školske godine.

Marija Ranđelović
foto: Kurir tv

Razgovarala je sa Marijom Ranđelović, šeficom Odeljenja za prevenciju i suzbijanje nasilja u Policijskoj upravi Niš, koja je izjavila:

- Bezbednost u školama jeste jedna od najvažnijih tema na početku školske godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete detaljno su radili na pripremi za novu školsku godinu, sa ciljem da obezbede bezbedno okruženje za đake. Policija će biti prisutna u školama pre, za vreme i posle nastave kako bi se osigurala bezbednost dece - rekla je Ranđelović.

03:16

BEZBEDNOST U ŠKOLAMA

Osim prisustva policije u školama, planira se sprovođenje preventivnih akcija kako bi se edukovali đaci o bezbednosti u saobraćaju i vanrednim situacijama. Takođe, biće organizovane aktivnosti usmerene ka prevenciji vršnjačkog nasilja kako u realnom tako i u virtualnom svetu.

S obzirom na izazove koji prate početak školske godine, važno je da se svi relevantni akteri, uključujući roditelje, nastavnike, i lokalne vlasti, angažuju kako bi se obezbedila bezbednost đaka u školama širom zemlje.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

05:41

KUĆA MIJATOVIĆA JE PUNA MIŠEVA, BUBAŠVABA I BUĐI: Šestoro dece živi u užasnim uslovima, DOBRI LJUDI POMOZITE IM (VIDEO&FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track