U VRNJAČKOJ BANJI ODRŽAN SABOR ŠUMARA SRBIJE: Pobednički pehar otišao u Kuršumliju (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

U VRNJAČKOJ BANJI ODRŽAN SABOR ŠUMARA SRBIJE: Pobednički pehar otišao u Kuršumliju (FOTO)

Srbija -

U Vrnjačkoj Banji je održan 21. Sabor šumara, na kojem je učestvovalo više stotina zaposlelnih u JP "Srbija šume", svih struka i zanimanja, a posebno šumara i inženjera i njihovih najbližih saradnika.

Manifestaciju je otvorio mr Igor Braunović, v.d. generalnog direktora JP "Srbijašuma", koji je govorio o aktuelnim problemima u šumarstvu Srbije.

sabor šumara, šumari
foto: Kurir/Ž.M.

"Najveće prirodno bogatstvo Srbije - šume nasledili smo od naših predaka, moramo da predamo jedino našim potomcima, a ne belosvetskim hoštaplerima i prevarantima. Mi se borimo za očuvanje i unapređenje naših resursa i onoga što su naši preci podigli sačuvali i posadili kroz vekove. Samo smo se mi borili, podigli glas i jedino ćemo mi uspeti da se izborimo i da sačuvamo svoje, pošto nije svojstveno nama da ćutimo i saginjemo glave, a to nikada nećemo činiti, jer mi čuvamo svoju zemlju i njeno bogatsvo kako bismo je ostavili svojim potomcima", istakao je čelnik ovog strateški važnog javnog preduzeća Srbije.

sabor šumara, šumari
foto: Kurir/Ž.M.

Šumari su se nadmetali u brojnim takmičenjima - u stručnom znanju i sportskim disciplinama, a najbolje rezultate pokazalo je Šumsko gazdinstvo "Toplica" iz Kuršumlije.

Na završnoj svečanost pobednički pehar ovogodišnjem šampionu predao je dekan Šumarskog fakulteta iz Beograda prof. dr Branko Stajić.

Saborašima se obratio i Miloš Srećković, predsednik Nadzornog odbora, koji je preneo podršku resornig ministarstva, Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obećavši da će novi zakon o privrednim društvima u svojini Republike Srbije unaprediti njihovu organizaciju i razvoj, da će JP "Srbija šume" ostati u vlasništvu države i da neće biti njegove privatizacije.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja