SVI ŽELE DA MUZICIRAJU: Ove godine prvi razred muzičke škole u Prokuplju upisalo čak 176 đaka, rekord po broju zainteresovanih
Foto: Kurir.rs

SVI ŽELE DA MUZICIRAJU: Ove godine prvi razred muzičke škole u Prokuplju upisalo čak 176 đaka, rekord po broju zainteresovanih

Srbija -

PROKUPLJE- Ove godine prvi razred Muzičke škole „Kornelije Stanković“ upisalo je čak 176 đaka, od čega je 48 u pripremni razred.

Ovo je rekord po broju zainteresovanih Topličana za muziku, jer od osnivanja škole 1980. godine prvi put ima ovaj broj novoupisanih.

Te prve godine kada je škola otvorena bilo je upisanih 30 đaka.

- Mi smo zaista prezadovolјni odzivom. Na Odseku solo pevanje čak ima i odraslih osoba koje su rešile da se bave muzikom i do sada je ovo rekord- kaže direktro Mutičke škole „Kornelije Stanković Vladimir Drobnjak i napominje da je od osnivanja broj zainteresovanih iz godine u godinu rastao, a sada je zabeležen rekord.

On dodaje da su prvaci upisani na šest odseka: klavir, solo pevanje, violina, gitara, harmonika i klarinet i da se nada da će ova generacija ostvariti uspehe, kao i ranije, s obzirom da škola ostvaruje neverovatan uspeh tokom godišnjih takmičenja.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track