TAČNO U PONOĆ VATROMETI BUDE LOZNIČANE: Nad gradom u poslednje vreme "gori nebo", a evo ko najčešće PAZARI pirotehniku (FOTO)
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

TAČNO U PONOĆ VATROMETI BUDE LOZNIČANE: Nad gradom u poslednje vreme "gori nebo", a evo ko najčešće PAZARI pirotehniku (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – ‘’Moda’’ vatrometa koja je baš vladala pretprošlog leta vratila se pa u poslednje vreme nad Loznicom opet ‘’gori nebo’’.

Nekada se znalo da nebo para vatromet za najluđu noć, Badnje veče i Srpsku novu godinu, ali otkako je pirotehnika postala dostupnija prašti i povodom svadbi, veridbi, rođenja deteta, a uglavnom su povod rođendani, posebno punoletstva.

Loznica, Vatromet
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Tako ponovo grmi gotovo svako veče tačno u ponoć. Toliko je to uzelo maha da se po društvenim mrežama nižu komentari u stilu ‘’Dobro je da ste se ispucali, sad mogu mirno da spavam’’, ‘’Ponovo me probudi vatromet iz prvog sna’’, ‘’Alo, kasnite šest minuta, prva sam smena, ustajem rano, molim vas budite tačni sa ispaljivanjem’’.

- Malo su se primirili jedno vreme, a sad opet puca svaku noć. Dobro je što nemaju svi mnogo para pa uglavnom to ne traje dugo. Ako je to nekim lepim povodom, neka bude, ali da baš svako veče neko ima razlog za vatromet malo je neverovatno. Ukoliko stvarno toliko ljudi nešto proslavlja onda nema veze, svašta smo preživeli pa ćemo i vatromete. Čim dođu kišni dani i loše vreme neće toga biti uopšte, ili ne u ovoj meri. Nisam namćor, ali tokom radne sedmice taman sklopim oči, a onda počne da puca - kaže jedan Lozničanin srednjih godina koji stanuje u centru grada.

Loznica, Vatromet
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Pirotehnika se sada prodaje tokom cele godine, uglavnom su mušterije navijači kojima stalno trebaju baklje i slične stvari, ali pazare i oni koji vatrometom ili dimovima u boji žele da obeleže punoletstvo, rođenje deteta i slične događaje.

Oni kojima smeta ova ‘’moda’’ za utehu je da vatrometi ne traju dugo najčešće dvadeset, trideset sekundi, a onima koji ih vole ostaje da uživaju kad osvetle nebo, jedino što moraju da sačekaju ponoć pa da se nebo zašareni. Susret dva dana je ‘’pravo vreme’’ za lozničke vatromete.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja