PREMINUO DOKTOR SRĐAN TASIĆ (59): Izgubio bitku sa opakom bolešću!
Foto: Printskrin/Facebook

in memoriam

PREMINUO DOKTOR SRĐAN TASIĆ (59): Izgubio bitku sa opakom bolešću!

Srbija -

Posle teške bolesti doktor Srđan Tasić, specijalista urologije u Zdravstvenom centru Vranje, preminuo je u Kliničkom centru u Beogradu u 59. godini.

Dr Srđan Tasić rođen je 08.09.1964. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Nišu diplomirao je 18.03.1991. godine. Pripravnički staž obavio je u Zdravstvenom centru Vranje (od 28.03.1991. do 27.03.1992. godine). Počeo je sa radom kao doktor medicine 28.marta1992. godine u Službi hitne medicinske pomoći u Zdravstvenom centru Vranje, da bi od 1997. godine bio raspoređen u Službi za transfuziju krvi, Opšte bolnice Vranje.

Nakon položenog specijalističkog ispita iz urologije 2004. godine u Beogradu radi kao doktor specijalista urologije u Službi za urologiju. Od 2006. godine bio je šef odseka za endoskopiju i u kasnijem periodu obavljao je poslove šefa za specijalističko konsultativnu dijagnostiku u ovoj službi.

Doktor Srđan Tasić je bio dobar čovek, dobar lekar i stručnjak. Pozitivizam, kolegijalnost, humanost krasili su njegov pristup pacijentima. Uvek prisutan osmeh i vedrina u pogledu ulivali su nadu u izlečenje bolesnima i pružali podršku kolegama u svakodnevnom teškom i napornom radu. Bio je omiljen i kao čovek i kao kolega. Zdravstveni centar Vranje i građani izgubili su lekara ali i svog velikog prijatelja.

Doktor Srđan Tasić sahranjen je u sredu u 13 časova na Šapranačkom groblju u Vranju. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Komemoracija dr Srđana Tasića biće održana u velikoj sali Doma zdravlja Vranje u Zdravstvenom centru Vranje u ponedeljak, 18.septembra godine sa početkom u 11 časova.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja