PREDŠKOLCI I OSNOVCI NA VISINI ZADATKA: U Vranju obeležena Evopska nedelja mobilnosti
Foto: Kurir/T.S.

PREDŠKOLCI I OSNOVCI NA VISINI ZADATKA: U Vranju obeležena Evopska nedelja mobilnosti

Srbija -

Evopska nedelja mobilnosti, obeležena je aktivnostima najmlađih Vranjanaca na sportskim terenima Gimnazije "Bora Stanković". Učestvovali su profesori i učenici Saobraćajno-tehničke škole i Planinarski klub "Železničar 2006".

Održana je akcija za predškolce i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Grad Vranje i gradska opština Vranjska Banja unazad nekoliko godina podržavaju ovu manifestaciju, koja se sprovodi u više od 3.000 gradova u Evropi i dajemo naš skroman doprinos u promociji zdravog načina života i korišćenja vozila koja koriste energiju iz obnovljivih izvora i smatramo da je to vrlo značajno za naše mlađe naraštaje i za našu životnu sredinu", rekao je predsednik Skupštine Grada Vranja Dejan Tričković.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

On je dodao da je iz godine u godinu program sve sadržajniji i bogatiji .

"Danas smo se okupili sa decom predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda osnovnih škola Grada Vranja da kroz druženje i upoznavanje sa aktivnostima planinarskog kluba, upoznavanjem sa sadašnjim propisima i testiranjem motoričkih sposobnosti, vožnjom bicikla i rolera obeležimo Evropsku nedelju mobilnosti", rekao je Tričković.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Najmlađi takmičari će biti i nagrađeni. Obeležavanje "Evropske nedelje mobilnosti" završava se u petak tradicionalnom akcijom "Dan bez automobila", šetnjom do izletišta Kazanđol i ručkom u prirodi.

Kurir.rs/T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track