URUČENO 40 UGOVORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Velika akcija NSZ Srbije i opštine Varvarina (FOTO)
Foto: Kurir/Ž. M.

URUČENO 40 UGOVORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Velika akcija NSZ Srbije i opštine Varvarina (FOTO)

Srbija -

U Varvarinu je uručeno 40 ugovora o samozapošljavanju, vrednih po 300.000 dinara, preduzetnicima iz ove pomoravske opštine.

Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević ih je pozdravila i požela mnogo uspeha u radu.

Varvarin
foto: Kurir/Ž. M.

“Ovde imamo 40 ljudi koji dobijaju ugovore o samozapošljavanju, po 300.000 dinara uložićete u sopstvene biznise, onako kako vi smatrate da je najbolje i najisplativije, a sa druge strane moći će to da vam donese neku sreću i zadovoljstvo da pokrenete neke poslove koje volite da radite. Ovi mlađi će iskoristiti da pokrenu poslove koje vole, neko iz nužde, ali će svakako rešiti svoj problem i u starijim godinama. Takođe, iskoristila bih priliku da se zahvalim Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijali Kruševac, koja je sa nama dugi niz godina, uvek smo nailazili na razumevanje, zajedno smo rešavali probleme u hodu tokom svih ovih godina i prezadovoljna sam što je ove godine naša opština najviše sredstava dobila iz Republike”, kazala je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Varvarin
foto: Kurir/Ž. M.

Ana Bacić iz Nacionalne službe zapošljavanja – Filijala Kruševac je istakla da je za ove namene Republika Srbija izdvojila 12 miliona dinara, a lokalna samouprava 6 miliona.

Varvarin
foto: Kurir/Ž. M.

“Ove godine 18 miliona dinara je izdvojeno za tri mere, za sada je odobreno 40 subvencija za samozapošljavanje, svi su zaključili ugovore koje smo sada dodelili, pored toga imamo i pet poslodavaca koji su zaposlili pet lica iz kategorije teže zapošljivih, ali tek sledi odobravanje još za tri lica i imamo 19 lica koja su angažovana na sprovođenju javnih radova. S obzirom na to da je za ove dve druge mere u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja bilo predviđeno po 3 miliona, a ukupno će biti utrošeno po 2.100.000 i 2.200.000, preostala sredstva od ova dva programa ćemo u narednom periodu prebaciti na program samozapošljavanja, tako da ćemo stvoriti uslove da se odobri još pet subvencija za samozapošljavanje kako bi se svaki dinar koji je namenjen zapošljavanju za to i utrošio”, izjavila je Ana Bacić.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track