DAN DUBOKE TUGE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Srbija odaje poštu nastradalim srpskim mladićima na KiM, a OVE STVARI SE DANAS NE RADE
Foto: Kurir Televizija

DAN ŽALOSTI

DAN DUBOKE TUGE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Srbija odaje poštu nastradalim srpskim mladićima na KiM, a OVE STVARI SE DANAS NE RADE

Srbija -

U Srbiji je danas Dan žalosti povodom tragičnih događaja na KiM, kada su u sukobu u Banjskoj poginula tri Srbina i jedan pripadnik kosovske policije.

Na koji način zakon predviđa obeležavanje Dana žalosti, šta je dozvoljeno a šta nije, izveštavao je novinar Kurira Nikola Vujovića.

01:19

DAN DUBOKE TUGE, ZASTAVE NA POLA KOPLJA Srbija odaje poštu nastradalim srpskim mladićima na KiM OVE STVARI SE DANAS NE RADE!

- Zastave su na pola koplja. Budimo se u danu žalosti i duboke tuge. Svi smo potreseni zabog stradanja tri mladića na Kosovu i Metohiji. Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović izgubili su svoje živote u sukobu sa kosovskom policijom čiji je pripadnik takođe poginuo. Vlada Srbije moli da se medijski programi i javne manifestacije prilagode današnjem danu žalosti i da se na taj način oda pošata stradalima. Ovaj gubitak podseća nas na važnost mira i dijaloga za normalan život. Ovo je trenutak kada se solidarnost i zajedništvo.

Podsetio je šta nije dozvoljeno raditi u toku današnjeg dana.

- Zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera kao i proslave i veselja na javnim mestima. Dan žalosti proglašen je i u Republici Srpskoj.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:53

KOSOVO I METOHIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track