DREMA, POKRILI JE ĆEBENCETOM DA JOJ BUDE TOPLO Oglasio se Zoo Palić: I dalje kritično! Mala lavica bori se kao lavčina (FOTO)
Trenutak kad je izašla iz kukuruza u Čantaviru, Foto: Instagram Printscreen/192.rs

čitav tim se svim srcem bori za nju

DREMA, POKRILI JE ĆEBENCETOM DA JOJ BUDE TOPLO Oglasio se Zoo Palić: I dalje kritično! Mala lavica bori se kao lavčina (FOTO)

Srbija -

Mala lavica koja je primljena u četvrtak u lošem stanju, dehidrirana, slaba, mršava, kritično je i borimo se za njen život. Odmah po prijemu videli su se sledeći problemi: loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana, i očigledno je bila u bolovima, saopštio jeZoo Palić na Fejsbuku uz fotografiju prelepog ženskog mladunčeta pokrivenog ćebencetom, koje se bori za život.

- Ona je odmah pregledana (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi) i primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala). Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu. U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu (bubrezi, jetra). Pored svih ovih navedenih problema, rendgenski snimci su pokazali da lavica ima i slomljenu butnu kost na levoj nozi, a na desnoj nozi delimični prelom, pa je uprkos opasnosti od uvođenja u anesteziju, operisana - podelili su predani veterinari vest koja svakako nije obradovala hiljade onih koji pomno prate njeno stanje.

- Zbog povreda kostiju, ona će i nakon operacije morati da se drži u što manjem prostoru da bi mirovala i da bi kosti mogle da joj zarastu. Zbog opšte slabosti organizma ne možemo je stalno držati pod blagom sedacijom, već je potrebno fizički joj ograničiti kretanje - dodaju oni.

- Hvala svim ljudima i organizacijama za zaštitu životinja koji nam se javljaju, pitaju, nude pomoć i podršku. Molimo Vas za razumevanje pošto ne možemo svima pojedinačno da odgovorimo na poruke, ali ćemo sve nove informacije objaviti na zvaničnim profilima i sajtu ustanove. Najvažnije u ovom trenutku je da se lavica stabilizuje, oporavi, a nakon toga ćemo zajedno sa drugim državnim organima naći najbolje rešenje za nju, poručuju na Fejsbuku.

Kurir.rs/Facebook/Zoo Palić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja