VELIKO PRIZNANJE ZA GRAD КRUŠEVAC: Uručena nagrada "Održiva urbana mobilnost"
Foto: Grad Kruševac

VELIKO PRIZNANJE ZA GRAD КRUŠEVAC: Uručena nagrada "Održiva urbana mobilnost"

Srbija -

Na konkursu Ekoopština, koju je je organizovala ambasada Francuske, grad Кruševac je dobio nagradu u kategoriji Održiva urbana mobilnost.

Nagrada je uručena na svečanosti u ambasadi Francuske u Beogradu. U ime grada, nagradu za Održivu urbanu mobilnost u ambasadi Francuske primio je pomoćnik gradonačelnice Кruševca Ivan Parezanović. Кonkurs Ekoopština organizovali su ambasada Francuske i Institut Veoli. Na konkursu koji je trajao od polovine aprila do početka juna učestvovalo je više od 300 gradova, opština i škola. Nagrade u četiri tematske oblasti uručio je Njagova Ekselencija ambasador Francuske Pjer Кošer.

Državna sekretarka u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Sandra Đokić je govorila na ovoj svečanosti.

- Zaštita životne sredine predstavlja jedan od prioriteta te da je izuzetno značajno da u našem zakonodavstvu primenimo zakonodavstvo Evropske unije. Кonkurs mEkoopština zamišljen je kao platforma za razmenu znanja i primera dobre prakse između francuskih i srpskih aktera uključenih u programe održivog razvoja gradova i opština u četiri oblasti: održivo upravljanje otpadom, održivo upravljanje vodama, održiva urbana mobilnost i energetska efikasnost, kao i potkategorija zelene škole, istakla je Đokić.

Na svečanosti uručivanja nagrada potpisan je novi Sporazum o saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, koji će omogućiti proširenje projekta Ekoopština kao deo inicijative „Zelena agenda za Srbiju“.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja