OD DANAS TOPLI STANOVI: Loznička Toplana pali radijatore
Foto: Kurir/T.I.

OD DANAS TOPLI STANOVI: Loznička Toplana pali radijatore

Srbija -

Nova grejna sezona kalendarski počinje 15. oktobra, ali se juče nisu užarili radijatori korisnicima lozničkog JKP "Toplana" iako je posle prekjučerašnjeg pravog letnjeg osvanula siva, jesenja nedelja sa nekih desetak stepeni i dosadnom kišom.

Iz "Toplane" su potvrdili da grejanje startuje danas i da bi u jutarnjim satima oni koje greje ovo preduzeće trebalo da osete toplotu u svojim stanovima i poslovnim prostorijama.

grejanje
foto: Kurir/T.I.

Lozničani u sezonu ulaze po ceni nepromenjenoj od 2013. godine, a hoće li ista važiti i kada ona bude završena za sada se pouzdano ne zna. To će zavisiti od lokalne samouprave kao osnivača jer su troškovi koji utiču na proizvodnju osetno povećani u poslednjoj deceniji, ali i ove godine.

Loznička "Toplana" greje oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, odnosno ukupno oko 242.000 kvadratnih metara, a velika većina korisnika sistema daljinskog grejanja u Loznici tu uslugu plaća po potrošnji već nekoliko godina.

Podsetimo, prošla sezona je zbog štednje energenata, zvanično počela dve nedelje kasnije, a završena je 22. aprila, sedam dana duže od kalendarski predviđenog roka. Prethodnih sezona grejanje je počinjalo obično oko sedmog, osmog oktobra i po pravilu je svaka trajala bar koji dan duže posle 15. aprila kada bi kalendarski trebalo da budu isključeni radijatori.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja