3,2,1 - ČAČAK POSTAO VELIKO GRADILIŠTE! Podižu se mostovi, asfaltiraju bulevari i ulice, sređuje kišna kanalizacija, uređuje obala
Nov asfalt na većini važnih saobraćajnica, Foto: Printscreen

radi se, ne staje se

3,2,1 - ČAČAK POSTAO VELIKO GRADILIŠTE! Podižu se mostovi, asfaltiraju bulevari i ulice, sređuje kišna kanalizacija, uređuje obala

Srbija -

Da Čačak nezaustavljivo ide napred najbolje ilustruje podatak da je celo jezgro grada na Moravi pretvoreno u veliko gradilište.

Privode se kraju radovi na drugoj, završnoj fazi u bulevaru Vojvode Putnika, saobraćajnoj žili kucavici. Ulica će biti povezana sa Birčanovom, a sledeće godine očekuje se i izgradnja mosta preko Lovičke reke i povezivanje sa ulicom Dragiše Mišovića.

Zahvaljujući zalaganju Gradske uprave Grada Čačka, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, a uz pomoć i podršku Republike Srbije, u toku je i realizacija nekoliko drugih infrastrukturnih projekata.

U centru grada radi se i ulica Kralja Petra do Ljubićke ulice, a nedavno je završena ulica Cara Dušana. Istovremeno, kod gradskih bazena radi se parterno uređenje tog dela grada, kao i kišna kanalizacija u ulici Cara Dušana.

Putevi i mostovi oduvek su povezivali ljude, pa se tako ovoga leta počelo i sa gradnjom novog mosta na Zapadnoj Moravi, između Mrčajevaca i Mršinaca, koji povezuje Čačak i Kraljevo. U junskim poplavama reka je potpuno uništila i odnela stari, dotrajali most, građen 1987.godine, a sa gradnjom novog počelo se ekspresnom brzinom.

Novi most, nosivosti 45 tona, biće širok nešto više od 6 metara, dugačak 100 metara, sa dve saobraćajne trake i uzdignutom pešakom stazom širine 90 santimetara. Sa obe strane mosta biće postavljene sigurnosne ograde, te ugrađena rasveta.

Gradnja mosta trebala bi biti okončana do decembra, nakon čega će uslediti i potpuno uređenje korita Zapadne Morave, kao i obaloutvrda, najavljeno je iz Gradske uprave Čačka.

kurir/Pressserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track