MILORAD I MARIJA SA SEDMORO DECE ŽIVE U KONTEJNERU: Vatra im progutala dom, dečak pohrlio da spase TESTERU! Za to ima DOBAR RAZLOG
Foto: Kurir/T.Ilić i M.P.

UŽAS U JADRANSKOJ LEŠNICI

MILORAD I MARIJA SA SEDMORO DECE ŽIVE U KONTEJNERU: Vatra im progutala dom, dečak pohrlio da spase TESTERU! Za to ima DOBAR RAZLOG

Srbija -

LOZNICA – Zeleni kombi devetočlana porodica Bojić iz Jadranske Lešnice zamenila je stambenim kontejnerom na kamionu gde im je trenutno novi dom dok ne izgrade nešto trajnije.

Njima je prošlog petka, u jutarnjim satima, izgorela daščana baraka u kojoj su do tada živeli Milorad i Marija sa njihovo sedmoro dece, najmlađe od nepunih godinu dana i jedanaestogodišnje najstarije.

- Grad nam je obezbedio kontejner na kamionu kao privremeni smeštaj pa je bolje nego što je bilo u kombiju, ali je sad hladnije pa nam treba grejalica. Bio sam danas kod gradonačelnika Vidoja Petrovića i razgovarali smo o izgradnji kuće. Imam moj plac, a grad je spreman da pomogne finansijski. Hvala njemu što nam pomaže, a pitao je i kako je moj sin Đole koji je opekao nogu kada je iz vatre hteo da spase motornu testeru koju koristim u radu. Obećano je da će naredne nedelje početi radovi na kući i raduje me što ćemo imati siguran krov nad glavom. Pomažu nam i drugi dobri ljudi tako da verujem da će sve na kraju biti dobro. Najvažnije je da smo svi živi i zdravi – kaže Milorad za Kurir uveren da će njegova porodica uz podršku grada i prijatelja prevazići iznenadne nedaće.

Kontejner, Loznica, Požar
foto: Kurir/T.Ilić i M.P.

Minulih dana dobili su pomoć lozničkog Crvenog krsta, hranu, posetljinu, ćebad, garderobu, obuću, igračke, dečje štake za povređenog Đola. Miroslav Popović, iz lozničkog Moto-kluba ‘’Blek Dragons’’ poznatog po humanitarnim akcijama, sa prijateljima je juče dopremio veći broj kuvanih obroka kao i odeću i obuću za decu.

Podsetimo, u požaru je Bojićima izgorela daščana baraka u kojoj su živeli poslednjih sedam meseci pošto im se prethodni dom, stara kuća od ćerpiča raspala. Vatra im je bukvalno sve progutala.

Kontejner, Loznica, Požar
foto: Kurir/T.Ilić i M.P.

Milorad, njegova supruga Marija i njihova deca, Stana od jedanaest, Đole (9), Sava (8), Milenko (6), Milutin (3), Ilija (2) i najmlađi Ognjen, sada imaju bolji smeštaj, a velika im je želja da na svom placu što pre dobiju i kuću gde će moći da žive u odgovarajućim uslovima.

Stiže neumitno zima pa bi bilo dobro da što pre kontejner na kamionu zamene toplom kućom u kojoj će sedmoro dece imati mirno detinjstvo.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja