AKCIJA "VOJNI LEKAR NA SELU": Civilno-vojna saradnja u opštinama Aleksinac i Priboj
Foto: Ministarstvo odbrane

AKCIJA "VOJNI LEKAR NA SELU": Civilno-vojna saradnja u opštinama Aleksinac i Priboj

Srbija -

Pripadnici Vojske Srbije su, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja, realizovali akciju "Vojni lekar na selu“ na teritoriji opština Aleksinac i Priboj, saopštilo je danas Ministarstsvo odbane.

Cilj ove akcije, u koju su bili uključeni medicinski timovi Druge brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, je jačanje saradnje i poverenja na lokalnom nivou i pružanje pomoći stanovništvu kojem je otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

vojska
foto: Ministarstvo odbrane

U okviru projekta, obavljeni su preventivni zdravstveni pregledi u privremeno formiranim ambulantama u selima Sjeverin i Kalafate u okolini Priboja i u selu Vitkovac kod Aleksinca, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama.

Istovremeno su podeljeni i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst.

Akcija "Vojni lekar na selu“ predstavlja samo jedan od projekata civilno-vojne saradnje koje Vojska Srbije sprovodi u svim krajevima Republike Srbije, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima, navodi u saopštrenju Ministarstvo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track