VUKOVI PRAVE HAOS PO BUBLICI: Za 15 dana poklali 19 ovaca, meštani očajni
Foto: Twitter printscreen

VUKOVI PRAVE HAOS PO BUBLICI: Za 15 dana poklali 19 ovaca, meštani očajni

Srbija -

Za petnaestak dana dvojici meštana planinskog sela Bublica kod Prokuplja vukovi su poklali 19 ovaca, od toga Bojanu Alimpijeviću četiri i Nenadu Pejoviću 15 ovaca. Meštani su očajni, ali do sada nisu ni znali kome da se obrate za štetu i eventualnu pomoć.

- Baš juče, samo sam ušao u kuću da popijem vodu, jer čuvam ovce u dvorištu, i izašao, ajde da kažem posle pet minuta, jednu su već zaklali. Još je bila živa kada sam naišao. Užasan prizor- jada nam se Alimpijević.

On dodaje da su njemu ovih dana zaklali ukupno četiri, a da je njegov komšija Pejović prošao mnogo gore.

- Ima četiri do pet vukova i svaki dan prave haos. Visoko je rastinje, lako se sakriju i samo iskaču. Jednu ovcu zakolju najviše za minut i po, jer je hvataju za vime, a tu je koža najtanja i ona odmah ugine - očajan je naš sagovorik.

U Udruženju lovaca „Toplica“ u Prokuplju kažu da su i oni juče obavešteni o tome, ali da postoji procedura koja mora da se ispoštuje.

- Odmah nakon što se nešto tako dogodi, slučaj mora da se prijavi, te izlazi veterinar da utvrdi činjenično stanje. Tek ako se ustanovi da je zaista reč o vuku, mogu da se i van sezone, zbog bezbednosti organizuje hajka - objašnjava upravnik Lovišta „Toplica“ Prokuplje Vladan Lazić.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track