TODOROVIĆ ODUŠEVIO KINEZE! Članovi Fudbalskog saveza Tjen-Đina na prijemu kod čačanskog gradonačelnika: Jedva smo čekali da dođemo
Milun Todorović sa godina iz Kine, Foto: Printscreen

prijateljstvo dva grada

TODOROVIĆ ODUŠEVIO KINEZE! Članovi Fudbalskog saveza Tjen-Đina na prijemu kod čačanskog gradonačelnika: Jedva smo čekali da dođemo

Srbija -

3,2,1 Čačak - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović ugostio je predstavnike Fudbalskog saveza kineskog grada Tjen-Đina.

Gosti su bili oduševljeni domaćinskom dobrodošlicom koju im je priredio Todorović, a nisu skrivali ni oduševljenje planom sportskih aktivnosti grada Čačka, budući da nije reč o prestonici zemlje.

- Mladi fudbaleri iz ovog milionskog grada došli su sa svojim trenerima da steknu nova iskustva i uspostave saradnju sa našim Borcem zahvaljujući našem Čačaninu i prijatelju fudbalskom treneru Jovanu Lutkiću koji u poslednje četiri godine uspešno trenira mlade selekcije ove fudbalske asocijacije i osvaja značajne rezultate. Plan je i da naše mlade selekcije u narednih šest meseci budu gosti grada Tjen-Đina kako bi se saradnja nastavila - rekao je Todorović.

Zanimljiv je podatak da je 20 igrača FK "Borac" igralo u kineskoj ligi.

Danas je uspostavljen prvi korak, nadajući se dugoročnoj saradnji između grada Čačka i Tjen-Đina u Kini, koji ima preko 15 miliona stanovnika.

- I dečaci i devojčice, ići će na stadion Borca gde će odraditi trening a imaće i utakmice u popodnevnim satima - rekao je Jovan Lutkić.

On je već četiri godine u Tjen-Đinu gde je osvojio sa U9 nacionalno prvenstvo Kine, a 2021. na prestižnom turniru je osvojio drugo mesto.

- Ove godine smo bili prvaci u futsalu sa 2010. godištem. Moja impresija Kinom je velika, prevashodno je lider ne samo u Aziji nego u celom svetu. Uslovi za treniranje su na vrhunskom nivou. Mi kao treneri pokušavamo da implementiramo naše ideje i naše shvatanje fudbala jer su oni željni da uce i da napreduju i zato dosta stranih trenera radi u Kini - kazao je Lutkić.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Fudbalskog saveza grada Tjen-Đin i generalni sekretar Sportske federacije grada Tjen-Đina Cong Jong.

- Čačak je veoma lep grad, a Srbija i Kina inače imaju prijateljske odnose, tako da smo jedva čekali da dođemo ovde. Naš trener Lutka nam je pričao kako je ovde lepo i stvarno jeste.

Sportski direktor FK Borca Vladimir Stanisavljević rekao je da ova poseta je u cilju razvoja sporta ova dva grada i na inicijativu nekadašnjeg trenera Borca Lutkića.

- U nekom daljem planu nadam se da će biti duže naši gosti, a nadamo se da i mi odemo tamo da vidimo razvoj njihovog omladinskog sporta.

Kurir/321 Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track