KAŽE, ODJEDNOM MU PALO NA PAMET! Na veselju u Prokuplju pili pivo iz cipele broj 46?! (VIDEO)
Foto: Kurir

BIZARNO

KAŽE, ODJEDNOM MU PALO NA PAMET! Na veselju u Prokuplju pili pivo iz cipele broj 46?! (VIDEO)

Srbija -

Na veselju u restoranu kod Prokuplja pilo se pivo i rakija iz cipele jednog gosta. U najvećoj koja je toga dana kada je Miljan slavio osamnaesti rođendan, pronađena među gostima, a bila je u broju 46 stane litar piva i onda je ta cipela išla od jednog do drugog!

- Ja sam došao na ideju, onako ponesem atmosferom, jer znam da se ranije pre stotinak godina tako pilo. Gledali smo ko od gostiju ima najduža stopala, pa smo ga zamolili da nam na kratko pozajmi svoju cipelu- objašnjava Milan Mladenović, inicijator.

On dodaje da je taj gost pristao da im „pomogne“, malo u čudu, kada su mu objasnili zašto im treba njegova cipela.

I onda se pilo iz nje, onako redom, po gutljaj, svaki Miljanov drug. - Bilo je i onih koji su se zgražavali, ali mi samo želimo da vratimo tradiciju koja se ranije negovala u ovim donjotopličkim krajevima - objasnio je Milan koji je iz prokupačkog sela Donja Konjuša.

00:32

Pije pivo iz cipele

Nisu „padali u nesvest“, jer je ukupno osam Miljanovih drugara učestvovalo u ovom nekada tradicionalnom činu. Gostu je kasnije vraćena cipela, koju je obuo i pomalo mokru nosio do kraja veselja!

Toplički kraj, upravo taj od Prokuplja ka Kuršumliji poznat je po tome što se na veseljima pije takozvana „velika“ koja podrazumeva da tri puta svi gosti popiju meku rakiju iz čaše od dva decilitra. U poslednje vreme, slabije se „vrti velika“ ali je nekada ona bila obeležje svakog slavlja. Kad nema nje, ima cipela!

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja