VRTEŠKA NA ČELU LOZNIČKE OPŠTE BOLNICE: Razrešena tek postavljena v.d. direktorka Dušanka Čolić
Foto: T. Ilić

VRTEŠKA NA ČELU LOZNIČKE OPŠTE BOLNICE: Razrešena tek postavljena v.d. direktorka Dušanka Čolić

Srbija -

Samo šest dana posle odluke Vlade Srbije da na mesto vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Loznici postavi mr sci.dr Dušanku Čolić, internistu, subspecijalistu kardiologije, ona je razrešena te funkcije.

Loznica bolnica
foto: T. Ilić

Na tu dužnost postavljena je 20. oktobra, da bi šest dana kasnije Vlada donela rešenje kojim se dr Čolić "razrešava dužnosti vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Loznici", što je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srbije broj 93 od 27. oktobra ove godine.

Ova informacija do danas zvanično nije potvrđena iz lozničke bolnice, ali se pronela čaršijom koja je ovih dana potpuno zbunjena razvojem događaja bez ikakvih dodatnih objašnjenja. U komentarima po društvenim mrežama neki navode da je dr Čolić odmah krenula da ‘’zavodi red’’ što ‘’nekome nije odgovaralo’’.

Podsetimo, njen prethodnik dr Milan Todorović, koji je na čelu bolnice u Loznici proveo šest i po godina, razrešen je funkcije v.d. direktora bolnice 20. oktobra, a istoga dana imenovana je, sada već razrešena, dr Čolić i za to, takođe, nije dato nikakvo obrazloženje.

1 / 3 Foto: T. Ilić

Sada se, što bi rekli, ‘’mastilo nije ni osušilo’’, a novopostavljena direktorka je već bivša. Inače, u Službenom glasniku, kao ni na sajtu Vlade nema odluke o imenovanju naslednika, ili naslednice dr Čolić pa se nagađa ko bi posle ovog nesvakidašnjeg sleda događaja mogao doći na čelo ove zdravstvene ustanove. Po gradu se vrti nekoliko imena koja bi mogla sesti u direktorsku fotelju koja je za sada, zvanično, prazna.

Interesantno je da je u lozničku bolnicu poslednjih godina uz pomoć države ulaže kao nikad pre. Završen je hirurško-ginekološki blok, započet pre gotovo tri i po decenije, od 6.400 kvadratnih metara, očekuje se da uskoro stigne najmodernija oprema koja ide u tu zgradu, ali i za druga odeljenja, vredna oko devet miliona evra, a kada stigne ova zdravstvena ustanova biće među najboljima u Srbiji. Kada sva ulaganja budu završena loznička Opšta bolnica imaće praktično samo stare temelje, a ona je i na spisku onih koje treba da dobiju magnetnu rezonancu.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track