MIROLJUB BESPLATNO CEPA I SEČE DRVA Radi više poslova tokom godine, ne odmara čak ni nedeljom: NISAM BOGAT ali nije sve u parama!
Foto: Facebook

MIROLJUB BESPLATNO CEPA I SEČE DRVA Radi više poslova tokom godine, ne odmara čak ni nedeljom: NISAM BOGAT ali nije sve u parama!

Srbija -

Miroljuba Kokića iz Bogatića već dve decenije, otkad je na Romskom balu krunisan za "romskog cara", cela Mačva pozdravlja sa "Gde si, care". A Miroljub uopšte ne živi kao car - vredan je i human i zato i ne čudi što ga sugrađani od srca hvale!

Miroljub već treću godinu besplatno cepa i seče drva starima i nemoćnima koji nemaju novca da plate!

- Otkad sam nabavio mašine za sečenje drva, bio sam kod mnogo njih i video sam da ima i siromašnijih od mene, bolesnih i nepokretnih. Zvali su me neki i žalili se kako su jedva imali para da kupe drva, pa pitaju da cepanje i sečenje plate kada prime penziju ili socijalnu pomoć. Onda sam odlučio da njima uopšte ne naplaćujem - priča Miroljub.

Od septembra, kada je počela sezona pripremanja ogreva za zimu, Miroljub je svakodnevno na terenu sa svojim moćnim mašinama za cepanje i sečenje drva. Nekad ima manje, nekada više posla, a u proseku dnevno iscepa 20 kubika. Svoju "misiju" sprovodi i nedeljom.

- Ne odnosi se to samo na Rome, već na sve ljude. Iscepaću pet metara drva i ne treba ništa da plate, ni gorivo što potrošim da stignem do njih, ni što potroši mašina - dodaje Miroljub.

Njegova humanost i solidarnost sa starima i bolesnima nije iznenadila ljude u ovom kraju.

Seča Drveća
foto: Facebook

Nema ko ga ne poznaje kao poštenog i vrednog čoveka koji se bori da zaradi komad hleba radeći više poslova tokom godine.

Od proleća do jeseni prodaje igračke na vašarima, u jesen i zimu cepa drva, a pred Novu godinu i Božić prodaje ukrase i čestitke.

- Nisam bogat kao pravi carevi. Nije sve u parama, svi nekako preživimo, ali se lepo osećam kad nekome pomognem - skroman je Miroljub.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja