SVAKOME PO 200.000 DINARA: Za ostanak na selu mladim poljoprivrednicima novac iz budžeta Grada Vranja
Foto: Grad Vranje

SVAKOME PO 200.000 DINARA: Za ostanak na selu mladim poljoprivrednicima novac iz budžeta Grada Vranja

Srbija -

Korisnicima su iz budžeta grada odobrena su sredstva u visini od po 200.000 dinara za nabavku potrebne opreme, mašina za poljoprivrednu proizvodnju , istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković, prenosi zvanični sajt grada.

Milenković je potpisao danas Ugovore o dodeli donacija u okviru projekta "Osnaživanje mladih poljoprivrednika u Vranju u 2023. godini“.

Vranje pomoć
foto: Grad Vranje

Ugovori su potpisani sa četiri mlada poljoprivrednika, Lukom Stanojkovićem iz sela Buštranje, Bojanom Kostićem iz sela Kupinince, Danilom Dragovićem iz Crnog Luga i Jovanom Markovićem iz Gornjeg Žapskog.

Oni su nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Završili su srednju Poljoprivredno-veterinarsku školu ,,Stevan Sinđelić“ u Vranju.

Vranje pomoć
foto: Grad Vranje

- Po ugledu na inicijativu predsednika Srbije Aleksandara Vučića, koji je pokrenuo projekat "Čista Srbija" za poboljšanje komunalne infrastrukture u ruralnim područjima, i koja se realizuje širom Srbije, nama je uvek bio cilj da motivišemo mlade ljude da se odmah uključe u poljoprivrednu proizvodnju i svoju budućnost grade na selu. Upravo je i ovaj projekat realizovan sa tim ciljem. Po ovom ugovoru korisnicima su iz budžeta grada odobrena sredstva u visini od po 200.000 dinara za nabavku potrebne opreme/mašina za poljoprivrednu proizvodnju. U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u seosku infrastrukturu i realizacijom projekata, koji će doprinosti razvoju sela u svim oblastima, ali i biti motivacija mladim ljudima da poboljšaju i prošire svoju poljoprivrednu proizvodnju - istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković.

Pomenuti ugovor realizuje se preko Regionalne razvojne Agencije Pčinjskog okruga, prenosi zvanični sajt Grada Vranja.

Kurir.rs/T. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track