OLUJNI VETAR NAPRAVIO HAOS U BAJINOJ BAŠTI: Škola ostala bez krova, nema struje, buknuo i požar (VIDEO)
Foto: Z.G.

OLUJNI VETAR NAPRAVIO HAOS U BAJINOJ BAŠTI: Škola ostala bez krova, nema struje, buknuo i požar (VIDEO)

Srbija -

Nevreme sa olujnim vetrom koje je danas protutnjalo zapadnom Srbiju nanelo je velike štete u opštini Bajina Bašta.

Prema rečima predsednice te opštine Vesne Đurić olujni vetar je najviše štete naneo Osnovnoj školi „Sveti Sava“, pri čemu je odneo veliki deo krova.

Bajina Bašta, vetar, šteta, olujni vetar, krov
foto: Z.G.

- Bilo je pravo olujno nevreme. Najviše problema sada imamo na Osnovnoj školi "Sveti Sava“ gde je vetar odneo oko 80 posto krova. Podigao je tu tegu i nosio, koja je pala pored i na svu sreću niko nije povređen. Škola je počela da prokišnjava i već je prokislo u kabinet hemije i još neke učionice. Zbog bezbednosti je isključena struja – rekla je Vesna Đurić.

Ona kaže da su odmah formirali komisiju da se odredi šteta, a odmah se obratila školskoj upravi u Užicu i Ministarstvu prosvete za pomoć.

- Zbog opasnosti još nije doneta odluka kako će se odvijati nastava za oko 700 dece koja pohađa ovu školu. Postoji mogućnost da se deca podele u grupe i raspodele u druge škole dok se krov ne sanira. Problem je što je kraj godine i novi opštinski budžet još nije usvojen, da bi kao opština izdvojila sredstva za sanaciju krova. Zato smo se obratili Ministarstvu – rekla je predsednica opštine Bajina Bašta.

00:27

Vetar odneo krov škole u Bajinoj Bašti

Pored ovog problema olujni vetar je izazvao i pad visoko naponske mreže kod sedam dalekovoda. Struje nema oko 10 posto potrošača na ovoj opštini. Sve ekipe su na terenima i očekuje se da veći deo potrošača struju dobije tokom dana, a možda mali deo ostane za sutra.

Zbog spajanja električnih žica usled jakog vetra došlo je i do požara u Pilici i Vinčinoj vodi, gde su vatrogasne jedinice na terenu.

Kurir.rs/Z.G.

Bonus video:

02:21

OLUJA DANIJEL KOJA JE POPLAVILA GRČKU, SADA CILJA NA SRBIJU? Meteorolog Todorović otkrio tačnu poziciju ciklona i njegovu METU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track