SCENA IZ MARKETA IZAZVALA BES NOVOSAĐANKE: Na kasi baka shvata da joj nedostaje 20 dinara za jogurt i odlazi, a onda sledi obrt
Foto: Shutterstock

ima nade

SCENA IZ MARKETA IZAZVALA BES NOVOSAĐANKE: Na kasi baka shvata da joj nedostaje 20 dinara za jogurt i odlazi, a onda sledi obrt

Srbija -

Tužna scena u novosadskom marketu naterala je jednu ženu iz ovog grada da podeli svoj bes, razočaranje i tugu sa drugim korisnicima društvenih mreža.

Ovoga puta, glavni akteri priče bili su baka, devojčica i kasirka, a suze na oči mnogima naterala je scena starice koja kopa po novčaniku, ali ne nalazi dovoljno para da plati jedan mali jogurt.

Novosađanku je kako kaže, najviše razbesnela činjenica da se kasirka nije ponudila da ponudi starici jogurt bez obzira na to što nije imala dovoljno novca, posebno jer joj je nedostajalo samo 20 dinara.

- Ispred mene dve mušterije na kasi. Na redu je baka, iza nje devojčurak pa ja. Prilazim i čujem samo kraj. Baka nema dovoljno para za sve tri namirnice. Odustaje od malog jogurta i vidno joj je neprijatno što nije prvo proverila koliko ima para u novčaniku. Odlazi baka, a žena mi kaže da joj je falilo 20 j***nih dinara - počinje ispovest ova Novosađanka.

Ipak, ono što je usledilo vratilo joj je veru u budućnost. Devojčica koja je stajala između bake i nje kupila je namirnicu i hitro istrčala da je odnese staroj ženi.

kasa, fiskalizacija, fiskalni račun, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

- Devojčica me preduhitrila i rekla kasirki da kuca prvo jogurt i istrčala iz radnje da stigne baku... Da nisam radila na kasi pa da ne znam koliko može svakog dana da se nađe viška pa ajde de. Na stranu to, zar ne bi bilo divno da ju je nežno pogledala i rekla "u redu je, donećete sutra!" Moramo razlikovati prevarante od onih koji se sramote i nemaju - priča ova žena.

Ppriča je dobila još emotivniji kraj. Kada je Novosađanka izašla iz prodavnice, zatekla je devojčicu koja je platila jogurt u kolima kako plače.

- Nakon toga izlazim iz radnje, zatičem auto ispred, majka sa tom devojčicom unutra, obe plaču. Prozor otvoren, ja prilazim i pitam Vaša je ćerkica? Kaže da jeste. Malo je reći da sam je pohvalila. Poželela sam da moje dete jednog dana izraste u takvo biće. Naravno da sam se i ja rasplakala. Dok je takve omladine još uvek ima nade za sve nas, svi ćemo omatoriti... Učite decu da budu ljudi - poručila je ona.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

06:49

JAGODINAC BESPLATNO PREVOZI SUGRAĐANE U BOLNICU I HITNU: Zna kako je kada se nema za taksi i autobusku kartu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track