PREMINUO ODMAH POSLE NASTUPA: Trstenik u suzama zbog smrti poznatog folkloraša (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Opština Trstenik

umro iznenada

PREMINUO ODMAH POSLE NASTUPA: Trstenik u suzama zbog smrti poznatog folkloraša (FOTO)

Srbija -

Darko Smiljković (1963-2023) iz Trstenika, legendarni koreograf i dugogodišnji istaknuti član KUD „Prva petoletka“ iznenada je preminuo sinoć, objavili su njegovi prijatelji i saradnici.

Smrt poznatog folkloraša duboko je potresla sve koji su ga poznavali. Smiljković je učestvovao na Susretima veterana u Čačku. Završio je uspešno svoj nastup. Nije, nažalost, prošlo mnogo od igre na sceni, kada je naprasno izgubio svest. Srce velikog čuvara narodnog nasleđa zauvek je prestalo da kuca.

- S neizmernom tugom i nevericom, obaveštavamo vas da je naš voljeni koreograf, prijatelj, savetnik, čovek velikog srca, naše sve, Darko Smiljković, juče iznenada preminuo radeći ono što je najviše voleo i za šta je živeo – igrajući – kažu u KUD „Prva petoletka. - Ceo svoj život i rad posvetio je našem KUD-u, igri i pesmi, radu s decom, omladinom, veteranima, prenoseći na njih bogato znanje o srpskom folkloru, pesmama i igri. Darko će biti upamćen kao čovek anđeoske duše, vedrog duha i širokog osmeha, kao sjajan prijatelj i kao neko koga smo svi mi, igrači, doživljavali kao oca. Nebeski ansabl je dobio našeg kolovođu.

Poruke podrške porodici i folklorašima, izjave saučešća listom se objavljuju na društvenim mrežama od kako je stigla tužna vest.

- Primite naše duboko saučešće povodom iznenadne smrti našeg iskrenog i dugogodišnjeg prijatelja Darka. Neka mu je laka zemlja, a mi ćemo ga nositi u srcu i u duši dok smo živi - Boro Rutevski Folklorni ansambl Bitola Makedonije.

Sahrana će biti održana u utorak u 13h na groblju u Grabovcu.

U KUD "Abrašević" iz Kraljeva kažu da će se uvek sećati Darka kao prijatelja i izuzetnog čioveka zaljubljenog u folklor. Vest o smrti pojavila se i na zvaničnoj FB stranici opštine.

- Sinoć je otišao sa životne scene veliki kulturni radnik, višedecenijski član i predsednik KUD "Prva Petoletka Trstenik", dobitnik više desetina plaketa i priznanja za doprinos u kukturi, Darko Smiljković - objavljeno je na FB stranici opštine Trstenik.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track