ZA ASFALTIRANJE SEOSKIH PUTEVA KRALJEVO OPREDELILO 179 MILIONA DINARA: Do kraja godine biće završeno 30 km sesoskih puteva
Foto: Shutterstock

ZA ASFALTIRANJE SEOSKIH PUTEVA KRALJEVO OPREDELILO 179 MILIONA DINARA: Do kraja godine biće završeno 30 km sesoskih puteva

Srbija -

Za asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva i obnovu saobraćajne infrastrukture na seoskom području iz budžeta grada Kraljeva ove godine izdvojeno je 179 miliona dinara.

Prema rečima predsednika Privremenog organa grada Kraljeva dr Predraga Terzića, do kraja ove godine biće asfaltirano oko 30 kilometara sesoskih puteva.

- Tako će meštani i Bzovika, Rudna, Ušća, pa zatim Gledića i Godačice, Bukovice, Samaila, Ratine, Vrbe i ostalih sela dobiti asfaltirane saobraćajnice. Trudimo se da u svakom selu asfaltiramo po 200, 300, 500 metara ili kilometar puta, onoliko koliko sredstava imamo. Ulažemo u sela i svake godine se trudimo da što je moguće više novca izdvajamo i za asfaltiranje puteva na seoskom području, za poljoprivredu, da pomažemo našim voćarima i stočarima, ljudima koji žele da ostanu na selu, izjavio je dr Terzić obilazeći radove u Bukovici.

U ovom selu, kako je rekao Mirko Vuković, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Putevi“ iz Kraljeva, ukupno je asfaltirano oko 600 kvadratnih metara nekategorisanog puta.

- Vrednost radova je oko dva miliona dinara, prema ugovoru koji je zaključen u julu. Sa ovim radovima se crpe sredstva obezbeđena po tom ugovoru i radovi se završavaju, a nakon rebalansa i opredeljivanja novih sredstava, radovi će biti nastavljeni.

Od iduće nedelje biće izvođeni radovi na području Rudna, Studenice i Ušća, kazao je direktor kraljevačkih “Puteva”.

J. S.

Bonus video:

00:24

NEVEROVATNA SCENA NA VOŽDOVCU: Otvorio se asfalt, kamion upao u rupu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track