POTPISANA NOVA SARADNJA! Uskoro BOLJI USLOVI ZA ŽIVOT: Pogledajte o čemu je reč
Foto: Grad Novi Sad

POTPISANA NOVA SARADNJA! Uskoro BOLJI USLOVI ZA ŽIVOT: Pogledajte o čemu je reč

Srbija -

Udruženje Penzionera Grada Novog Sada je institucija koja postoji više od sedam decenija. Tokom svih ovih godina trajala je borba da se korisnicima penzije obezbedi bolji položaj, kako u materijalnom tako i u društvenom smislu.

Zahvaljujući potpisivanju Protokola o saradnji između Grada Novog Sada i Udruženja penzionera Grada Novog Sada u velikoj meri su stvoreni povoljniji uslovi za život starijih sugrađana.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Jedna od njih je povlašćena cena karte u javnom gradskom prevozu. Po pristupačnoj ceni na godišnjem nivou omogućeno im je da koriste prevoz na svim linijama u gradu. Za potrebe penzionera iz budžeta se izdvajaju veća sredstva nego do sada, tako da je omogućen odlazak u banje i na more većem broju starijih sugrađana, što svakako predstavlja spoj lepog i korisnog, posebno kada je njihovo zdravlje u pitanju. Takođe se organizuju jednodnevni i višednevni izleti i posete mnogim kulturnim i istorijskim mestima čime im je na lep i atraktivan način ispunjeno vreme.

00:45

Potpisivanje Protokola o saradnji između Grada Novog Sada i Udruženja penzionera

Između ostalog veoma se ulaže u rekonstrukciju i otvaranje novih klubova penzionera i zalaže da svaki deo grada bude pokriven kako bi naši najstariji građani imali adekvatan prostor za druženje i kvalitetno provodili svoje slobodno vreme.

Potpisivanje ovog Protokola sa Udruženjem penzionera samo je jedan od koraka koji vodi ka glavnom cilju Grada Novog Sada a to je da se na sve načine oduži svojim najstarijim sugrađanima, poboljša im kvalitet života jer su oni stvorili našu zemlju na čemu im moramo biti zahvalni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track