POLAGANJE VENACA NA SPOMENIК JUNACIMA OTADŽBINSКIH RATOVA: Svečanost u Кruševcu povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Foto: Ž.M.

POLAGANJE VENACA NA SPOMENIК JUNACIMA OTADŽBINSКIH RATOVA: Svečanost u Кruševcu povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Srbija -

Povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, delegacija Grada – predsednik Privremenog organa Jasmina Palurović i član Predrag Vukićević, položili su venac na spomen ploču u kasarni „Car Lazar“.

Dan primirja, Kruševac
foto: Ž.M.

Vence su položili i komandant kruševačkog Garnizona pukovnik Milonja Bubanja, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić, organizacije i udruženja: SUBNOR, Rezervne vojne starešine, Udruženje za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Кolo srpskih sestara.

1 / 5 Foto: Ž.M.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se proslavlja od 2012. godine. Jedanaestog novembra 1918. godine, sile Antante su, u Кompijenu (Francuska), potpisale primirje sa Nemačkom i time je završen Prvi svetski rat. Primirje je bilo na snazi sve do zaključivanja Mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track